30 November 2012

ALVERDE dekorativa


Preparativa je osnova njege naše kože, dekorativa je onaj slatki dio koji dolazi nakon. Ovaj je post masivni photo spam moje kolekcije alverde dekorativne kozmetike.



Umjesto detaljne recenzije proizvoda, svoj prvi dekorativni post otvaram (fotografskim) pregledom kolekcije. U kratkim ću crtama komentirati pojedine proizvode jer neke od njih, iskreno, nisam još ni upotrijebila. Otvoreno priznajem kako se već mjesecima ne šminkam iako ne mogu odoljeti slatkim pakiranjima i lijepim bojama tako da svako malo nekom sitnicom nadopunim svoju kolekciju. Na stranu podjele organske i sintetičke kozmetike, alverde je proizvođač koji svemoćno prevladava u mom dekorativnom carstvu.



SJENILA

Kolekciju alverde sjenila započela sam mini mono sjenilom u tamnoljubičastoj boji. Na  sniženjima sam za po 10 kuna ulovila druga dva mono sjenila, a prije par tjedana sam ulovila čokoladnu paletu koja je također bila na sniženju jer su zamijenili pakiranje (totalni fail po mome sudu). Platila sam ju 25 kuna. Dvije su od nijansi palete vrlo slične mono sjenilima, ali postoje sitne razlike. Posljednja od fotografija u ovome nizu ih pokazuje.





alverde mono mat sjenilo #10 Dark Aubergine



alverde mono sjenilo #20 Magic Sand



alverde mono sjenilo #10 Magic Brown



alverde quattro paleta sjenila #37 Chocolate



LIJEVO: quattro paleta Chocolate, DESNO: mono sjenila Magic Sand i Magic Brown



RUMENILA

Kolekciju rumenila čine dva iz standardne postave i rumenilo/schimmer iz Ethno limitirane kolekcije. Rumenila iz standardne postave koštaju oko 35 kuna, a rumenilo/schimmer iz LE sam platila 50 kuna. Rumenila su dobro pigmentirana i zahvalna su za nanošenje.






alverde rumenilo #04 Soft Pink



alverde rumenilo #05 Pastell Rose



alverde rumenilo/schimmer Ethno Quintet



OLOVKE

Kolekcij(ic)u olovaka čine bijela olovka za oči i crvena olovka za usne. Obje su koštale oko 20 kn, ako se ne varam. Dobro su pigmentirane i relativno postojane.



alverde olovka za usne #12 Soft Red i kajal olovka za oči #05 Weiss



alverde olovka za usne #12 Soft Red i kajal olovka za oči #05 Weiss



SJAJILO I RUŽ ZA USNE

Sjajilo za usne dolazi u standardnoj postavi, a ruž je, kao i rumenilo/schimmer, iz Ethno limitirane kolekcije. Sjajilo je koštalo oko 25, a ruž oko 30 kn. Zadovoljna sam bojama, nakošenošću kista sjajila i neisušujućom kvalitetom ruža. Iako je pakiranje ruža estetski ugodno, njegova kartonska struktura više je nego pogodna za oštećenja.






alverde ruž za usne #30 Ruby



alverde sjajilo za usne #26 Vintage Red



alverde sjajilo za usne #26 Vintage Red



MINERALNI PUDER

Mineralni je puder tekuć, dolazi u plastičnoj tubici od 30 ml i u samo nekoliko nijansi. Ja sam uzela najsvijetliju koja odlično odgovara mom svijetlom tonu i neutralnom podtonu. Nažalost, puder je osrednje kvalitete: naglašava pore i, ako koža nije dobro hidratizirana, grudva se na licu. Nikako ga ne bih preporučila ikome sa suhom kožom. Koštao je oko 40 ili 50 kn.



alverde mineralni puder #01 Naturelle



alverde mineralni puder #01 Naturelle








MISCELLANEOUS

Odnosno grupni naziv za proizvode koje ne pripadaju ijednoj od standardnih podjela dekorativne kozmetike, barem ne u mojoj glavi. Ovaj se dio kolekcije sastoji od prozirnog fiksatora za obrve (koji je odličan) i crvene boje za maškare. Ne sjećam se cijene boje za maškare, a fiksator sam ugrabila na sniženju za 20 kn jer izlazi iz asortimana. Ne znam što je tim ljudima koji rade procjene proizvoda - em su pakiranja paleta sjenila promijenili u ružnija, em ovaj mali kozmetički dragulj nestade samo tako.






alverde boja za maškare #30 Rot



alverde transparentni gel za oblikovanje i fiksiranje obrva



Četkica za oblikovanje



Četkica za fiksiranje i nanošenje gela i zatvorena četkica za oblikovanje koja joj služi kao drška



DOJMOVI



+ organski i većinom veganski sastav
+ dobra pigmentiranost svih proizvoda i odlična nijansa pudera (iako kvalitetom ne zadovoljava)
+ boje (proizvoda i pakiranja) po mom ukusu
+ niti jedan proizvod ne isušuje niti nadražuje kožu (iako može loše izgledati, nisam primijetila da puder isušuje)
+ miris po ružama koji u me izaziva vintiđast filing :)
+ plastična pakiranja koja su lakša za nošenje i teža za razbiti od staklenih


- puder koji je srednja žalost na licu ako nije u savršenom stanju
- kartonsko pakiranje ruža jer se prelako oštećuje





Sve ne mogu vjerovati - došla sam do kraja ovog svjetlosnog posta :D
Da li Vam se svidio ili je too much?
Koristite li što od alverde dekorativne kozmetike i sviđa li Vam se kao i meni?
Također, ako Vas zanimaju neki proizvodi, dajte do znanja pa će dobiti prioritet među budućim detaljni(ji)m recenzijama :)


Srdačno Vas pozdravlja,
Zmaj



4 comments :

  1. crvenkapica509 December, 2012

    Super post! :)
    Meni je odličan alverde korektor u sticku - ima jako dobro djelovanje na akne i dugo traje. Ok mi je i njihova maskara, natural..nešto, za svakodnevno nošenje, pogotovo za cure sa gustim trepavicama.
    Kakva ti je dugotrajnost crvene olovke za usne, ruža, sjajila?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Je l' to ovaj draga: http://www.dm.de/cms/servlet/linkableblob/de_homepage/5114/data/bild-alverde-abdeckstift-data.png?v=1343901308000?

      Hvala na preporuci za maskaru :) Mislim da ću uzeti All In One jer, ako se ne varam, to je jedina njihova sa zakrivljenom četkicom, odnosno efektom uvijanja koji dobro dođe mojim spuštenim kapcima :)

      Olovku sam nosila kao podlogu za ruž (drugog proizvođača) i pomogla je produžiti trajnost. Nije se držao vječno na usnama, ali svakako dulje nego samostalno :)

      Ruž sam isprobala samo ,,za po doma˝ jer sam još uvijek u fazi ne-šminkanja i preživio je pijenje kave i nekoliko cigareta :D Izrazito je hidratantan i ugodan za nositi (za razliku od nekog drugog njihovog ruža kojeg sam davno isprobala i šišnula u smeće jer je previše isušivao)!

      Sjajilo sam čak prošetala i po vani :D Postojano je, odnosno nepostojano kao i druga sjajila koje sam isprobala (Essence, Catrice, Manhattan...). Ugodno je za nositi jer je neljepljivo.

      Lijep pozdrav draga i hvala na javljanju :)

      Delete
  2. Meni je sjajan ovaj bezbojni gel za obrve :D.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Potpis! :)

      Nekima smeta miris ruža, čega li, karakterističan za alverde dekorativu, ali meni se sviđa pa mi miriši cijeli dan kad ga nosim :D Oprez za one koji ne vole!

      Delete