24 March 2013

NEW IN MARCH 2013





1 - CATTIER Bébé micelarna otopina za čišćenje Badem i Neroli


Cijena: 500 ml / 85,90 kn. Dostupnost: Terra Organica, ljekarne. Zemlja porijekla: Francuska.


INCI: Aqua, Citrus Aurantium Amara Flower Distillate*, Rosa Damascena Distillate*, Sodium Coco-glucoside Tartrate, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Aloe Barbadensis Leaf Extract*, Sweet Almond Oil Polyglyceryl-6 Esters, Lactic Acid, Linalool. 


Cattier micelarna otopina iz linije za bebače moja je prva micelarna. Razlozi zašto sam ju odabrala su relativno dobar sastav i pozitivni dojmovi koje su podijelile forumašice, a ni omjer cijene i količine proizvoda ne odmaže :) 

Micelarnu koristim tek malo duže od tjedan dana i moram priznati da sam ugodno iznenadjena kako ova vodica skida šminku. Znam, znam, to joj je i namjena, ali dok sama nisam isprobala, bio mi je to naprosto mit :D

Moju mješovitu, osjetljivu, problematičnu kožu ostavlja glatkom, mekom i blago mirišljavom k'o u beba, ne izaziva crvenilo niti peče za oči. Za čišćenje lica od svakodnevnog makeupa (podloga, korektor, puder u prahu, maskara, rumenilo, sjajilo) potrebno mi je sedam-osam balzanica.  

Za razliku od ulja sjemenki pamuka kojim sam u zadnje vrijeme skidala šminku, micelarna je prvih par dana ipak malo zatezala kožu. Osjećaj je trajao svega minutu do dvije, ali sasma dovoljno da se primijeti. Srećom, zatezanje je nestalo nakon par dana uporabe. Možda je to efekt svih micelarnih otopina - upućenije i iskusnije, molim vas uključite se i recite zabrijavam li ili ne :)  

Veliki je minus pumpica koja šprica u duž, u šir i u vis stoga treba paziti da se balzanica prisloni dovoljno blizu kako bi se izbjegao micelarni tuš.

S druge strane, veliki je plus je što se pumpica da odvrnuti te se micelarna može pretočiti u manje pakiranje što super dodje za put kada znate da nećete ostati toliko dugo da trebate tegliti pola kg proizvoda sa sobom. 

Micelarnu sam otopinu, kao i tekući puder, naručila preko Terra Organica web shopa. Ovo je moja prva kupovina u dotičnom web shopu i pohvaljujem ih zbog brze i sigurne isporuke, kao i hrpice testera koje sam dobila na poklon. Ništa spektakularno, ali razveseli čovjeka :)





2 - ULOLA kruti sapun glina i čajevac


Cijena: 100 g / 19,90 kn. Dostupnost: dm, ne mogu se sjetiti jesam li ih gdje drugdje snimila. Zemlja porijekla: Hrvatska.

Sastav: maslinovo ulje, kokosovo ulje, palmino ulje, sojino ulje, eterično ulje čajevac, zelena glina, natrij hidroksid, voda.

Kruti je sapun moja osnovna umivalica već neko vrijeme, a micelarnu sam uvela jer sam se napokon opskrbila željenom dekorativnom kozmetikom koja zaslužuje jednako vrijedan eliminator :) Sapun koristim u jutro samostalno i na kraju dana nakon micelarne. Iako micelarna riješi šminku, volim se umiti. Za svaki slučaj :D Kao i micelarnu, sapun koristim svega desetak dana.

Prvih par dana nije imalo isušivao kožu, ali što ga duže koristim to se više počinje nazirati rekla bih matirajući prije nego isušujući efekt. Vidjet ću kroz tjedan dana, ako se održi na ovoj mjeri - super, a prijedje li granicu normale instant ćemo se rastati! Kožu ostavlja mekom na dodir, a tonik i kremica sjedaju k'o avion nakon njega.

Ergonomski dizajn sapuna omogućuje odlično ,,sjedanje˝ u ruci (čitaj: nema straha da će letiti po kupaoni - o da, i to se dogadjalo :D) Osim toga, veliki je plus što se ne raspada!

Ulola ima u ponodi nekoliko krutih sapuna, ovaj sam odabrala jer je moja koža još uvijek problematična, a čajevac i glina su dušu dali za ta s*anja.





3 - CURAPROX četkice za zube


Cijena: 31,90 kn. Dostupnost: dm, Müller, ljekarne. Zemlja porijekla: Švicarska.  


Curaprox četkice za zube koristimo dragi i ja već duže vrijeme i mislim da se nećemo tako skoro rastati. Jednostavnog su dizajna, čvrstih drški, gustih i mekanih vlakana i nevjerojatno ugodne ukoliko imate problema sa zubima i zubnim mesom često kao ja. Sva četiri umnjaka istovremeno, a obje čeljusti male - now, that is Sparta :D

Curaprox nudi tri vrste četkica koje se razlikuju po broju vlakana. Koristimo srednje (3960 super soft) i oboje smo zadovoljni - ni premekane niti prekrute.





4 - LAVERA Trend Sensitiv tekući puder #02 Ivory


Cijena: 30 ml / 102,90 kn. Puder sam kupila po 20% nižoj cijeni, odnosno za 82,32 kn. Dostupnost: Terra Organica, Kemig. Zemlja porijekla: Njemačka.


INCI: Water (Aqua), Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Alcohol*, Myristyl Myristate, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Cetyl Alcohol, Silica, Tricaprylin, Glyceryl Stearate Citrate, Glucose Glutamate, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter*, Hydrogenated Lecithin, Dehydroxanthan Gum, Microcrystalline Cellulose, Hydrogenated Palm Glycerides, Algin, Xanthan Gum, Argania Spinosa Kernel Oil*, Camelina Sativa Seed Oil, Vegetable Oil (Olus Oil) , Hippophae Rhamnoides Fruit Extract*, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract*, Lecithin, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Lysolecithin, Tocopherol, Algae, Cichorium Intybus (Chicory) Root Extract, Magnesium Gluconate, Maltose, Tilia Cordata Flower Extract*, Rosa Centifolia Flower Extract*, Malva Sylvestris (Mallow) Flower Extract*, Helianthus Annuus Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Fragrance (Parfum)**, Citral**, Citronellol**, Geraniol**, Limonene**, Linalool**, [+/- Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77492), Iron Oxides (CI 77491), Iron Oxides (CI 77499)]
* ingredients from certified organic agriculture ** natural essential oils

BDIH certified • pH value: 5,0-5,5 • oil in water emulsion • vegan


Ovaj mi je puder na listi želja otkad su ga pohvalile Lisa Eldridge i Voodoo Blonde. Voodoo ga je ukratko predstavila prije nekoliko mjeseci, a prošli ga je tjedan temeljito recenzirala. 

Što se mojih dojmova tiče, prvo što mi se svidjelo jest što je puder bio zapakiran u plastični omotač što garantira sigurnost i onemogućuje prethodno prčkanje od strane tudjih prstića. Nadalje, svidja mi se što ima pumpicu, ali mi se ne svidja što je pakiranje neprovidno jer je nemoguće voditi računa o tome koliko je proizvoda ostalo. 

Puder je lagane, vodenaste teksture stoga se lako blenda čak i prstima. Prekrivanje je slabo, ali tekstura pudera omogućuje nadogradnju slojeva do srednje razine prekrivanja. Zbog spomenute lakoće blendanja, moguće je nadogradjivati pojedine dijelove lica. Drugim riječima, ako je većina lica u ok stanju, a samo pojedini dijelovi zahtjevaju dodatne intervencije (primjerice crvenilo), dovoljno je samo njih prekriti u drugom sloju bez straha da će odudarati od ostatka lica. Puder ima semi-glow finish, dodajte tomu spomenutu laganu teksturu i rezultat je prirodan izgled na licu.

Mislim da bi najbolje odgovarao suhokošcima, iako ne isključivo njima. Moja je koža mješovita s izrazito masnom t-zonom zbog čega sam godinama uporno forsirala matirajuće tekuće pudere, ali sam shvatila da prirodnije izgleda semi-glow varijanta, dok spomenute ekstra šjajne dijelove dotjeram puderom u prahu. Puuuno bolje :) Imate li nepravilnosti na licu poput mene, korektor će biti neophodan.

E sad, dolazim do svoje vječne muke - izbora nijanse. Lavera škrto nudi samo četiri nijanse, dvije za hladan i dvije za topao podton. Moj je ten izrazito svijetao, neutralnog prema hladnom podtonu pa sam u startu preskočila prvu nijansu jer sam se bojala prevelikog žutila. Iako mi odgovara podtonom, ova mi je nijansa nažalost tamna. Probat ću nabaviti (barem) malu količinu svijetlije nijanse 01 Porcelain, možda bude bolje odgovarala.





5 - ALVERDE tekući sapun cvijet bazge i bagrem


Cijena: 12,90 kn / 300 ml. Dostupnost: isključivo dm. Zemlja porijekla: Njemačka.

INCI: Aqua, Glycerin, Alcohol*, Sodium Coco-Sulfate, Lauryl Glucoside, Xanthan Gum, Sambucus Nigra Extract*, Acacia Farnesiana Extract*, Parfum**, Limonene**

*Sastojci iz kontroliranog ekološkog uzgoja, **Iz prirodnih eteričnih ulja


S alverde se tekućim sapunima družimo već neko vrijeme. Kao i ostali alverde tekući sapuni koje smo isprobali, ni ovaj ne isušuje kožu, lijepo se pjeni, a mirisom je sličan njihovu deziću od nevena.

Jedini sumnjivi sastojak je Sodium Coco-Sulfate, ali obzirom da ih koristimo već više od godinu dana i nisu izazvali alergijske reakcije, pregrmit ćemo ga i nastaviti ih koristiti.

Veliki je plus što je cijena svih refill pakiranja jednaka pakiranjama s pumpicom što potiče reciklažu i negomilanje plastike za *urac.





6 - EBELIN putno pakiranje štapića za uši


Cijena: 4,90 kn / 50 kom. Dostupnost: isključivo dm. Zemlja porijekla: Francuska.

Od čistog pamuka koji je izbijeljen bez dodatka klora.


Ovi su me mališani osvojili na prvi pogled već prije par godina. Odlično mi je pakiranje jer u nj stanu i štapići za oči istog proizvodjača koji super dodju mojim masnim spuštenim kapcima za popravljanje šminke tijekom dana. Jedna od onih malih velikih stinica koje život znače :)






Jeste li isprobali koje od ovih proizvoda?

Kako vam se svidjaju?

Zanimaju li vas uopće mala pomagala poput putnog pakiranja štapića za uši ili četkica za zube? 


Pozdrav :)
Zmaj


12 comments :

  1. ove štapiće imam i ja,baš su mi simpa :) najviše me zanimala recenzija ove miceralne,nikada nisam nijednu koristila,a vidim da su svi ludi za njima :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tom sam logikom i ja bila vođena :D Zaista je fora stvar - voda, a skida šminku!

      Delete
  2. i mene najviše zanima micelarna! mislim se još uvijek između nje i Bioderme... a reci mi, jesu li četkice interdentalne? imaju li one duže dlačice na sebi? imam aparatić i stalno sam u potrazi za četkicom... :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Druge nisam probala, tako ni Biodermine, ali za razliku od njih ova nema PEG-ova u sastavu. Zapravo, ,,najzdravija˝ je na našem tržištu.

      Četkice nemaju duže dlačice na sebi, već su ravno odrezane. U ovome je postu slikica iz bližeg ako pomaže: http://kozmeticki-brlog.blogspot.com/2012/11/r-urtekram-zubna-pasta-eukaliptus.html#more.
      Ne nosim aparatić pa ne znam bi li funkcionirale. Kupila sam ih na preporuku ortodontice zbog upaljenog zubnog mesa i navirućih umnjaka :Đ a i forumašice su unazad zadnjih godinu dana poludile za njima - možda da tamo upitaš ako ih je netko s aparatićem isprobao ;)

      Delete
    2. ajoj, nisam na forumu, tamo se ne snalazim najbolje jer je tona toga. :) al definitivno ću probat onda ovu micelarnu!

      Delete
    3. Draga upitala ja za tebe, evo što kažu žeme :)

      1) http://www.forum.hr/showpost.php?p=44292333&postcount=3424

      2) http://www.forum.hr/showpost.php?p=44294007&postcount=3425

      Delete
  3. Ovaj mi je puder simpatican, ali taj brend nije dostupan kod nas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. A ja mislila teško nama što moramo napamet naručivati bez testiranja nijansi...

      PS Taman čitam tvoj blog, jako mi se sviđa kako pišeš :)

      Delete
  4. Sram me bilo. Ja sam isprobala samo ove putne štapiće...
    Micelarna mi je interesting, ali me malo muči 7-8 blazinica. To mi se čini puno. A interesira me i Lavera puder. Puno sam dobroga čula o njemu i mislim da bih ga uskoro mogla probati.

    Odličan post!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala draga :)

      Nda, ni mene nije razveselilo jer sam čitala da su uz druge dovoljne 4 vatice!

      Odlučila sam ne komentirati jer nisam probala ostale micelarne. Lako je moguće da bi sa svima jednako. Hygiene Nazi :D

      Pozdrav :)

      Delete
  5. Koristim ovu četkicu i ove štapiće i super su mi. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš mi je drago što nisam jedina :)

      Delete