6 March 2013

OLEOTHERAPY Ulje sjemenki pamuka

Prije nekoliko sam mjeseci odustala od losiona i kremica za tijelo i prešla na biljna ulja. U medjuvremenu sam potrošila 2 bočice biljnog ulja makadamije istog proizvodjača, koje sam koristila za njegu kože tijela, ponekad i ruku te za njegu suhih vrhova kose. Dojmove o tome ulju možete pročitati ovdje. A sad, natrag na dojmove o novom dragulju :)







Cijena: 100 ml / 25 kn. Dostupnost: Kemig, Aromedica, Terra Organica, (biljne) ljekarne. Zemlja porijekla: Hrvatska.


Dobiva se postupkom hladnog tiještenja i rafiniranja sjemenki pamuka. Neki ga zovu još i „zlatno ulje“. Sadrži velike količine vitamina, minerala i omega-6 masnih kiselina. Bogato je i fitosterolima, što mu daje i trajnost, ali i omogućava da se s lakoćom upija kroz kožu. Ostavlja poseban osjećaj glatkoće. Koristi se u proizvodnji sapuna i krema, posebice dječjih. Vrlo je lagane teksture i koža ga brzo upija. - izvor



PRVI DOJAM
18.2.2013.

Ulje se na prvu doima krasno! Kao i biljno ulje makadamije istog proizvodjača, brzo se upija i neljepljivo je, ali za razliku od makadamijina, ovo ulje nema mirisa i jeftinije je. Pogodno je za moju suhu i osjetljivu kožu, čak i za njegu nakon depilacije jer ne izaziva ikakve osim pozitivnih reakcija. Kožu ostavlja mekom i nahranjenom do sljedećeg dana. Mislim da ćemo se dugo družiti :)



NAKON PAR TJEDANA UPORABE

Moji se prvotni dojmovi nisu promijenili :) Ulje i dalje izaziva samo pozitivne reakcije - brzo se upija, neljepljivo je, kožu ostavlja nevjerojatno mekom i hidratizira ju cijeli dan, odnosno do sljedećeg tuširanja. U nedostatku skidača šminke i taj je posao odlično odradio! Balzanicu natopim toplom vodom, kap do dvije ulja i skida šminku k'o avion! Moji se najveći strahovi nisu ostvarili - ulje ne peče za oči i nije komadogeno. Koristim ga svakodnevno, a potrošila sam ga tek (već?) polovicu. Za 25 kn mjesečno, itekako sam zadovoljna! Definitivno ćemo se dugo družiti :)




Koristite li biljna ulja za njegu kože?

Jeste li isprobali ulje sjemenki pamuka?

Dijelite li moje dojmove?


Pozdrav :)
Zmaj


18 comments :

  1. Ovo bi i meni dobro došlo, sviđa mi se ovaj proizvod :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš mi je drago :)
      Javi dojmove ako isprobaš ;)

      Delete
  2. ....mislim da ću ga isprobati. Odlični su mi ti tvoji prijedlozi. Samo nastavi tako.

    Pozdrav!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala draga, kako je to lijepo za čuti :)

      Delete
  3. Bas mi je dobro dosla ova recenzija jer trazim neko ulje za tijelo :) Ja sam nedavno ubacila ulje ricinusa i makadamije u rutinu njege kose pa cemo vidit rezultate :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Za ricinus sam već čula pohvale, ali nije još došao na red za isprobavanje. Što se tiče makadamijina ulja, stavljala sam ga na vrhove ručnikom prosušene kose i, iskreno, nije baš nešto. To jest, mislila sam da je super sve dok nisam isprobala Vilinsku kremicu za kosu od Lilith Prirodne kozmetike koja je u par korištenja riješila suhoću vrhova dok ju je makadamijino ulje samo ublažilo. Još čekam da nešto vremena prođe da se uvjerim u dugotrajnost efekta Vilinske kremice pa pišem recezniju, ali, po svemu sudeći, bit će HG :)

      Sretno s novom kurom, baš me zanimaju rezultati :)

      Delete
    2. crvenkapica09 March, 2013

      super da sam i od tebe dobila potvrdu za vilin-kremu, jer je to prvi proizvod od nje za kojeg sam zapela kupiti :) jedva čekam, jedva čekam :DD

      Delete
    3. Toliko ću vouchati da je dobra da ću ju, ako ti se ne sviđi, otkupiti od tebe po kupovnoj cijeni ;)

      Delete
  4. crvenkapica06 March, 2013

    drvce <3 :D
    hehe, super post o ovom, kao i o makadamija ulju!
    pokušala sam koristiti nekoliko ulja za kožu tijela ali su mi svi bili previše hranjivi jer imam normalnu kožu (koja bude isušena samo jer se volim predugo tuširati ;) ali ovo bi mogla probati, njegovo upijanje (zvuči kao reklama za uloške lol) zvuči obećavajuće! :)
    nažalost, čisto makadamija ulje (oshadhi) mogu koristiti samo za ruke (gdje je divno, DI-VNO!), a kosa mi podnosi samo nešto ekstra upijajuće (svaki dio tijela svoja politika -.-`)
    hmmm sad mi je pala ideja za crtež sa uljima hihi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D

      Hvala na komentaru, eto zato volim da se ljudi jave - uopće nisam napomenula u postu da je moja koža tijela suha, a to je itekako bitna informacija!

      Što se tiče politike koju vodi svaki dio tijela, sve mi jasno! Tijelo suho, lice mješovito/masno, a kosa masna pri tjemenu, a suha na vrhovima. Đumbus i to kakav :Đ

      Delete
  5. Eeeeeeej koja koincidencija! :) Ma nisam kupila ovo ulje, ali planiram već danima posjetiti Keming i u Iphone-u imam jednu app za shoping u koju sam upisala koja ulja tamo trebam kupit, a to su: makadamija, ulje pšeničnih klica, bademovo, ricinusovo i argan, a sad sam samo nadopisala i ovaj tvoj pamuk. ja već nekoliko godina koristim najčešće dječja ulja, ali i razna druga, a kreme i losione za tijelo sam gotovo izbacila (al ne možeš izbacit rođendanske i Božićne poklone kad najčešće dobijem mljeka, kreme, parfeme i sl.). I sad kad sam u Zagrebu, baš moram iskoristit taj divni Keming!!! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moram priznati da sam ljubomorna :D Tvoj mi se popis veoma sviđa :)
      Jedva čekam recenzije, a, nađe li se i ulje sjemenki pamuka, tim još više ;)

      Uživaj u shoppingu :)

      Delete
  6. Ja ovo moram kupiti, makar mi bilo zadnje! :D
    Želim ga i moram ga imati!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ovo je definitivno najentuzijastični komentar u Brlogu :D
      Svakako javi dojmove, da ne bi bilo da ja tu mlatim praznu slamu i potičem euforiju ni za što :)

      Delete
  7. Ja sam nedavno počela koristiti biljna ulja i jako sam zadovoljna kako moja koža reagira na njih. Za sada imam suncokret (njega koristim za sve i svašta), lan (pijem), ricinus (trepavice, obrve, povremeno pakung za kosu PRIJE pranja i jedan od sastojaka ulja za lice), pšenične klice (oko očiju i u ulju za lice) i jojobu (pakung skupa s ricinusom i za T-zonu). A sinoć su mi još stigli kokos i she maslac :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa to je super :) Skupila si ti bome lijepu kolekciju ;) Ja trenutno na suncokretovu ulju za tijelo i maske za lice (ali se vraćam pamuku čim to potrošim), kokosovo ulje kao pakung za kosu prije pranja, a shea smo maslac koristili cijelu zimu i odlično je, posebice za ekstremne uvjete. I dragi i ja smo zadovoljni ovakvim režimom, neusporedivo bolje od sintetičke kozmetike :)

      Delete
    2. Nedavno sam isprobala i "umivanje uljem", našla sam to na nekom stranom blogu. Prvo da kažem da imam masnu T-zonu i rozaceu po obrazima (znači crveno, osjetljivo s povremenim perutanjem) i nije mi izazvale nikakve nerede već mi je koža baš divna nakon toga (radim otprilike jednom tjedno). Lice se napari ili omekša ručnikom namočenim u vruću vodu, zatim staviti veliku količinu ulja (ja koristim suncokret, tamo se još spominje sezam, vjerujem da može sva ulje koje odgovara tipu kože), umasira, ostavi nekoliko minuta i na kraju višak ukloni vlažnim ručnikom (ne ispirati, a pogotovo ne prati sapunima!).

      Delete
  8. Anonymous06 July, 2013

    moram ga imati:)

    ReplyDelete