4 July 2013

LILITH PRIRODNA KOZMETIKA

Krenuvši putem prirodne kozmetike, činilo se logičnim istovremeno podržati i male proizvođače vođene zdravorazumskom politikom koji, srećom, cvatu na hrvatskom tržištu. Niz sam otvorila Green girl prirodnom aromakozmetikom, a Lilith je Prirodna kozmetika bila sljedeća u nizu.




IZVOR


,,Lilith Prirodna kozmetika je inicijativa izrade homemade kozmetike rađene kombiniranjem starih recepata s Balkana sa zapadnjačkim metodama moderne izrade prirodne kozmetike. Cilj je odupiranje konzumerizmu i promicanje prirodnog njegovanja, kao i dizanje svijesti o upotrebi i mogućnostima sredstava iz bogatih resursa prirode radi poboljšanja kvalitete života. 

Za izradu koriste se razna ulja provjerenog podrijetla, poput maslinovog, bademovog, sojinog, suncokretovog, bučinog, ulja ricinusa, lješnjaka, makadamije, oraha, marelice, kajsije,lješnjaka i mnoga druga, te ostala sredstva poput suhog bilja, domaćih macerata, hidrolata, biljnog glicerina, maslaca (shea,kokos,kakao), gela aloe vere, nerafiniranog pčelinjeg voska,meda te drugi posebno odabrani sastojci.

Potrebno je naglasiti da prilikom izrade ovih stvari veliku ulogu imaju stare knjige travarice s područja Balkana, kao i dugogodišnje skupljanje narodnih receptura.

Sve se radi u malim serijama kako bi se osigurala kvaliteta i originalost.˝


S proizvodima sam se družila duga dva mjeseca prije no što sam odlučila napisati konačne dojmove. Vjerojatno možete pretpostaviti kako zasigurno nije zato što sam super-duper oduševljena. Ruku na srce, samo sam jednim u potpunosti zadovoljna. No to ne znači da ne namjeravam isprobati još - u planu su maslac za (odrasle) bebe i neki drugi proizvodi. Kao i od svakog proizvođača, pojedini pripravci ne odgovaraju svima jednako. Ili uopće. No, kad se potrefe, svakako su vrijedni potrage i isprobavanja. 

Što se usluge i dostupnosti proizvoda tiče, sve se obavlja putem facebook stranice (link). Tamo možete saznati dodatne informacije o proizvodima te se upoznati s tuđim iskustvima. Lilith je draga i otvorena osoba, korektna i ugodna prilikom dogovora. Suradnja bez zamjerke :)


Da se ne ponavljam kod recenzija pojedinačnih proizvoda u nastavku:

TIP KOŽE 
- osjetljiva 
- mješovita (izrazito masna t-zona)
- problematična (prištići, pore i nemilosrdni mitiseri)

TIP KOSE 
- masno i osjetljivo tjeme
- vrhovi suhi od bojanja
- tanka i gusta 
- valovita 





Losion / Tonik / Cvjetna vodica

Cijena: 40 kn / 50 ml.

,,Cvjetna vodica tonik/losion za kožu namijenjena je mješovitoj i masnoj koži, koži s prištićima i aknama te njezi starije kože. Sastojci su vodica matičnjaka i smilja, te eterična ulja smilja, borovice i kadulje.˝




PRVI DOJAM
 18. veljače 2013.

Tonik koristimo dragi koji je suhokožac i ja koja sam mješovite kože. Iako proizvođač preporuča nanošenje tonika na vaticu te potom na lice, više ga volim nanositi direktno, špricanjem. Tonik nam se sviđa, lagan je i ugodnog mirisa. Jedini je minus neprecizni raspršivač čiji je promjer špricanja prevelik.




NAKON PAR MJESECI UPORABE

Iskreno, nisam zadovoljna, a ne pomaže ni mom privatnom suhokošcu. Tonik isušuje, ali ne mogu procijeniti do koje granice, odnosno bi li odgovaro masnom tipu kože. Imate li problema s dehidracijom, ne preporučam. Raspršivač je osigurao da min 1/4 proizvoda ode u zrak, što je, bem mu miša, naprosto neodgovorno.


 NAPOMENA: Proizvod više nije u ponudi.








 Pivska krema

Cijena: 50 kn / 100 g


PRVI DOJAM
18. veljače 2013.

Pivska je krema namijenjena suhoj koži lica i tijela, a koristi ju više dragi nego ja. Njegova je koža lica izrazito osjetjiva, sklona iritacijama i perutanju. Krema mu odgovara, smiri iritacije i drži kožu nahranjenom cijeli dan. Krema je spoj 10 sastojaka, a najviše se osjeti miris geranija. U trenutku je pisanja ovog posta proizvođač maknuo proizvod iz kataloga stoga ne mogu prenijeti detaljnije informacije.



NAKON PAR MJESECI UPORABE

Dragi nije zadovoljan. Krema je pogodna za druge dijelove tijela koji pate od suhoće, poput ruku i stopala koje smo njome mazali, ali za lice nije. Vitamin je C nakon jedno mjesec i po dana oksidirao, ostala je možda 1/5 kreme. Oksidacija vitamina C nema veze s proizvodnjom već s osjetljivom strukturom prirodnih pripravaka. Čisto da kažem jer sam to prvi put doživjela. 


 NAPOMENA: Proizvod i dalje nije u ponudi.

 






Hidratantna krema za masnu kožu, akne i proširene pore


Cijena: 40 kn / 30 ml. U međuvremenu je poskupila za 5 kn. 


,,Krema je na bazi lješnjaka koji omekšava kožu i regulira lučenje masnoće. Bogato je vitaminima, fine je teksture, dobro hrani, brzoupijajuće i potiče cirkulaciju, te aloe i ulja pačulija koje kožu obnavlja, vlaži, zacjeljuje i umiruje a proširene pore vidno smanjuje. Osim pačulija i lješnjaka sadrži i ulje čajevca koje dodatno smiruje upale. Osim toga, krema ugodno zateže kožu.˝




PRVI DOJAM
18. veljače 2013.

Krema hidratizira moje mješovito lice cijeli dan, a koristim ju i kao dio noćne njege lica. Nanosim ju nakon tonika. Krema me nimalo ne zateže. Naprotiv, kožu ostavlja mekanom na dodir i, iako nije navedeno da je matirajuća, s mog lica ne prosijava. Odlična je i kao podloga za šminku. Od svih Lilith proizvoda iz ove, prve, narudžbe ovime sam najviše oduševljena :)




NAKON PAR MJESECI UPORABE

Nije da krema nije dobra, ali više ne oduševljava. Koža se vjerojatno navikla - moj problem sa svakom dosad isprobanom kremom, pa je krema počela žešće prosijavati po t-zoni i lagano zatezati cijelo lice. Dobro je držala moje problematično lice pod kontrolom, ali nije popravljala probleme. Ukupno, korektna krema za pristojnu cijenu - ništa više niti manje.








 Vila - kremica / maslac za kosu

Cijena: 20 kn / 30 g. U međuvremenu je poskupila za 5 kn.



,,Vila - kremica za kosu namijenjena je suhoj kosi i vrhovima, kosi oštećenoj suncem ili za jednostavno lakše raščešljavanje zdrave kose.. Krema sadrži puuno shea i kakao maslaca, macerat nevena, ,žuti pčelinji vosak u tragovima te prekrasan miris lubenice :)˝




PRVI DOJAM
18. veljače 2013.

Zbog nestanja tjemena i kose, koje sam spomenula kod Urtekramova šampona, još uvijek nisam isprobala ovu kremicu. Ono što mogu reći jest da zaista krasno miriši. Nisam fan voćnih mirisa, ali je ovdje dobro izveden. Naravno, treba još vidjeti kako će se ponašati na kosi. Updejtam dojam kroz par dana korištenja.




NAKON PAR MJESECI UPORABE

Proglašavam proizvod HG :) Da ima lice, moja bi kosa ovako izgledala :D Na stranu dramatizacije, kremica je pravo oduševljenje! Nanosim ju na vrhove ručnikom prosušene kose koju potom ostavim zamotanu u ručniku bar 10 min prije sušenja kako bi se upila. Minimalna količina, znači manje od zrna graška, ne da je dovoljna već obavezna ukoliko želite postići dobar, odnosno izbjeći efekt domaćih rezanaca. Ovo je odlično jer nisam potrošila ni 1/10 kremice, što znači da može potrajati godinu dana ili duže. Jasno, ukoliko se ne pokvari. U početku sam kremicu držala u hladnjaku, ali sam je nedugo nakon premjestila u kupaonu. Drži li se u hladnjaku, treba ju izvaditi dovoljno vremena prije pranja kose kako bi kremica omekšala za nanošenje. Vrhovi su moje kose prezadovoljni, riješila je njihovu isušenost, a primjetila sam i da pomaže valovitoj teksturi. Osim za njegu kose, koristila sam ju i za njegu usana što je odlično odradila. Vrijedan svega 20 kn, ovo je najbolji proizvod za njegu kose nakon pranja s kojim sam se susrela i koji bi preporučila svakom tipu kose. Toliko sam sigurna u ovu pretpostavku da, kupite li kremicu na temelju moje preporuke i razočara li vas, rado ću ju udomiti po kupovnoj cijeni :)








Deo krema


Cijena: 50 kn / 100 g  

,,Antibakterijska deo krema koja ne sadrži štetne sastojke kao kupovni proizvodi poput aluminija i alkohola koji često iritira nježnu kožu pazuha. Rađen na maslinovog ulja, aloe vere, glicerina, hidrolata lavande uz ugodni nježni miris etričnog ulja lavande. Nakon korištenja možete slobodno dirati, ljubiti pazuhe bez neugodnog ljepljenja :) Djeluje antibakterijski i neutralizira neugodne mirise a nanosi se na suhu i čistu kožu u tankom sloju. Napomena – ovo nije tipični dezić i krema je praškastog karaktera tako da će vam možda trebati poprilično dugo da se naviknete na nju.˝ 



PRVI DOJAM
18. veljače 2013. 

Prvo što sam primijetila kod kreme jest osvježavajuć i ugodan miris lavande te praškast karakter kojeg proizvođač spominje u opisu proizvoda. Nanosim ju u jutro nakon tuširanja na suhu kožu i onda šetam u potkošulji 5 do 10 min dok se ne upije jer u protivnom ostavlja trag na odjeći. Krema je pogodna za osjetljivu kožu, ali ne bih preporučila nanošenje direktno nakon depilacije. Miris ju čini unisex proizvodom. Krema ne sprječava znojenje, ali uspješno neutralizira neugodne mirise. 



NAKON PAR MJESECI UPORABE

Da nisam isprobala deo kremu drugog malog prirodnog proizvođača, zaključila bih da sve moraju ostavljati trag na odjeći, da se sve za*ebano nanose i da su sve agresivne prema koži toliko koliko je ova bila. Dakle, ne, ovo nije dobro rješenje. Deo je toliko praškast da se ne bi trebao nazivati kremom. Uzme li se previše proizvoda, ispadat će s prstiju i odronjavati se po odjeći. To bi se čak moglo preživjeti kad se uvježba nanošenje, ali deo ostavlja trag na odjeći, trag koji preživi pranje. O da, trajno preživi. Zabijelila sam nekoliko tamnih potkošulja i majica prije nego sam postala svjesna ove nepraktične činjenice. Nakon tjedan, dva dana uzastopne uporabe, moji su se pazusi počeli buniti svrbežom i zatezanjem kože, nevezano jesam li ih taj dan obrijala ili ne. Čim sam ovo primijetla, prestala sam ga koristiti. Da sam hipik, možda ne bi iritirao :D Deo i dalje fino miriši i neutralizira neugodne mirise, ali postoje praktičnija i nježnija rješenja koja čine isto. O jednom od njih u skoroj budućnosti ;)

 NAPOMENA: Proizvod je zamijenila poboljšana verzija, nazvana Lilith dezić, dostupna u istoj količini po istoj cijeni.




Jeste li isprobali ove ili neke druge proizvode Lilith Prirodne kozmetike?

Dijelite li moje dojmove?

Imate neke druge preporuke?

Pozdrav :)


 

26 comments :

  1. Imamo identičnu kožu lica,a i kosu skoro - samo moja uz to što je valovita,na tjemenu masna,a na vrhovima suha još je i jako gusta i počela je opadati. Lilith je moja sugrađanka i dosta dugo koristim njene proizvode,iako trenutno nemam niti jedan. Korostila sam i turski piling - no odlučila sam si ga sama praviti, kremu za akne i proširene pore- koja se ipak pokazala kao premasna za lice,pa sam je koristila samo prije spavanja i bila sam dosta zadovoljna s njom, Blach irish sapun sam koristila i on mi je genijalan, masažnu pločicu koja mi je isto ok bila,masku od gline (i s još nečim)i isto mi je bila baš dobra. čula sam da se u posljednje vrijeme dosta ljudi žale kako nisu baš zadovoljni. namjeravam si uskoro kupiti neke sapunčiće,a i krema za ožiljke mi je na wish listi :)e da,imam i maslac od ruže i zadovoljna sam i s njim

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala na odgovoru draga :)

      Delete
    2. Anonymous04 July, 2013

      moja kompletna kozmetika se sastoji od lilith proizvoda.
      zadovoljna sam apsolutno svima!
      znači od šampona, maski, krema, pasti za zube, dezica, sapuna, maslaca za tijelo, maslaca za suncanje, apsolutno sve imam od nje.
      Jer dok nju nisam otkrila bacala sam novaca i novaca na razne proizvode koji uopce nisu bili zdravi, a oni koji jesu bili prirodni nisu funkcionirali na meni.
      kod dezica sam skuzila da mi zna malo iziritirati sviježe obrijane pazuhe po ovim vrucinama, ali najbolji je dezic koji sam isprobala.
      nevjerovatno koliko kod se preznojila NIKAD se nije pojavio neugodan miris!
      i jedan šampon za kosu nije dobro djelovao na moje vlasiste, ali ostala dva koja koristim su savršeni.
      Ja mogu rec da je LILITH kozmetika apsolutno moj HG!
      plus svi ljudi kojima sam preporucila njene proizvode i koji ih koriste su apsolutno zadovoljni.
      pokoja stvar ne reagira dobro na pokojim ljudima ali u globalu su svi zadovoljni!

      Delete
    3. S prirodnom se kozmetikom teško može pogriješiti :) Dakako da svima odgovaraju različite stvari, ali dok se držimo prirode, mislim da smo svi na dobrom putu :)

      Delete
  2. Isprobala sam dva njena proizvoda, kruti maslac za tijelo i okoloočna krema, imaš na mom blogu oznaku njenog brenda pa čekiraj. A ono, bili su mi super na početku no brzo su se pokvarili. Ne znam jeli problem bio u tome da ih nisam čuvala u fridžu, no nisam očekivala da će tako brzo "otići". Nisam od tad ništa kupila.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej draga, vidjela već ;) Vjerojatno je do toga jer sa svih strana vječito upozoravaju da se takvi proizvodi čuvaju na tamnom, hladnom mjestu, najbolje fridžu :)

      Delete
    2. Anonymous08 July, 2013

      meni apsolutno sve konstantno stoji u frižideru.
      proizvodi koji nemaju konzervansa i aditiva u sebi lako se kvare

      Delete
  3. Nisam još ništa probala, ali voljela bih i gledam već neke stvarčice na FB stranici :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Odlučiš li se na kupnju, rado bih čula dojmove :)

      Delete
    2. Naravno, čim kupim nešto, ide recenzija :))

      Delete
  4. Kupila sam dosta njenih proizvoda no s vecinom nisam bila zadovoljna. Sapun od ugljena mi je pak odličaan;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala na odgovoru draga :) Čula sam pohvale za taj sapun, ali nikako nije došao na red... U međuvremenu sam otkrila umivalačku rutinu koja mi odgovora, pa mislim da je neću mijenjati bar u skorije vrijeme.

      Pozdrav :*

      Delete
  5. Imam nekoliko proizvoda i nisam zadovoljna. :/ Deo krema strašno peče i požutila mi je nekoliko svijetlih odjevnih komada i potamnila nekoliko crvenih. Užas. Ova krema za mješovitu i masnu kožu je ok, ali ništa posebno, probala sam i bolje. Noćna krema od neema - probudim se s bolnim i ogromnim upalama po licu. Krema za razne kožne probleme ok, ništa previše wow. Ono što mi se ne sviđa je da je promijenila pakiranje i jedna krema je stigla u potpuno slomljenom pakiranju (što se ne bi dogodilo da je slala u kutiji, a ne nezaštićeno, u kuverti! Ulje iz nje je iscurilo i sve zaprljalo + uništilo drugim ljudima pošiljke, kuverta je bila mokra i masna. Javila sam joj se i nakon dugo natezanja je vratila novce za tu kremu, no nije htjela priznati da je ona kriva za neadekvatno pakiranje proizvoda. Ne bih ponovno kupovala od nje.

    ReplyDelete
  6. ajoj, nakon svega pročitanog, mislim da neću ništa uzimati od nje :/

    ReplyDelete
  7. Anonymous17 July, 2013

    Kada sam tek otkrila prirodnu kozmetiku, odmah sam napravila ogromnu narudžbu - kruti deo koji je bio savršen, savršeno je mirisao (lavanda, čajevac i još nešto), bio djelotvoran, ali bio je malo nezgodan za apliciranje jer uopće nije imao nikakvu (prikladnu) ambalažu. U njemu su bile čestice kukuruzne krupice ako se ne varam i zrnca lavande što je bilo poprilično neobično, ali mi nije smetalo. Nije ostavljao nikakve tragove, njega bih ponovno kupila. Nakon 2 mjeseca sam ga prestala koristiti jer jednostavno nisam znala koji mu je očekivani rok trajanja i na poslijetku sam ga bacila :( Zatim sam imala kakao maslac za tijelo, bio je ok, kao i Lush pločice za masaže, u taj razng bih ga svrstala. Kruti parfem koji sam kupila na slijepo, koristila sam ga i kao maslac za tijelo jer nije imao posebno jak miris (koji me iznenadio, bio je odličan), zatim sam imala kremicu / melem za kosu, koji sam pokušavala koristiti i kao balzam za usne jer mi na kosi nije bio baš sjajan pa sam odustala zbog kiselkastog okusa (da, jedem sve što mi se nađe na usnama). Na kraju je završio kao krema za ruke. U tu svrhu sam kupila i kremu od kokosa, koja je bila masna, tekstura mi se nije svidjela, ali to je zbog mene, subjektivno. Iskreno, cijena, količina i kvaliteta nisu bili u poštenom omjeru. Gel za podočnjake i krema za lice mi jednostavno nisu odgovarale. Krema je sa zelenom glinom, lice je na nju veoma burno reagiralo i odustala sam od korištenja nakon par dana. Okoloočni gel mi isto nije bio baš učinkovit, možda jer ga nisam redovito koristila. Sve u svemu, završili su u smeću iz razloga što nisam znala rok trajanja. Zaključak: Iako sam na popisu imala još mnogo stvari, odustala sam od narudžbe jer mi je bolje uložiti kune u nešto provjereno.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prije svega, hvala na detaljnom feedbacku draga :) Uzimajući u obzir tvoje, tuđa, pa i svoje iskustvo, mislim da potpisujem tvoj zaključak :/

      Delete
  8. Ja sam isto koristila par stvari i iskreno, nisam zadovoljna. Krema smilje, koju mi je Lilith preporučila - premasna i preteška za moje lice. Deo se mrvi i nije baš držao. Turski piling, isto tako premasan, a sapun za piling s kavom, pre ali pre agresivan. Užas. Isto, tako mislim da nije uopće jeftina i bila je blago bezobrazna kad smo se čule, pa sam odustala od Lilith. Mislim da u HR ima boljih i jeftinijih opcija...

    ReplyDelete
  9. I da, i meni je deo skroz procurio, tako da je na kraju bio suh jako, jer je većina ulja iscurila... Naravno, nije se ponudila da mi to nadoknadi :/

    ReplyDelete
  10. Žao mi je zbog loših iskustava i potraćene love :/ Srećom, zaista postoje bolje opcije :)

    ReplyDelete
  11. Da... Evo sad ću probati Malu od lavande :) Imaš kakvih savjeta za akne na leđima?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Za akne na licu mi je pomogla od Miyu prirodne kozmetike AntiAc Intense krema. Možda bi se mogla konzultirati s Miyu i upitati bi li pomogla riješiti i one na leđima ;)

      Delete
    2. Hvala na prijedlogu!

      Delete
  12. ja koristim njihov deo i prezadovoljna sam :) malo je neobican na prvu jer ga nanosim prstima ali zbilja cijeli dan nikakvog mirisa. sto sa umjetnim roll-onima nikako nisam uspjela postići. ne smijem ga nanositi na tek depiliranu kožu jer malo pecka ali kada se na to naviknes, bude sve ok :) jedina mana je sto pusta po odjeci ponekad ali niti jednu majicu nije unistio do sada, tj. nakon pranja mi nestane.

    ReplyDelete