1 August 2013

MIYU PRIRODNA KOZMETIKA

Sa zadovoljstvom predstavljam Miyu prirodnu kozmetiku, za mene dosad uvjerljivo najbolje prirodne pripravke dostupne na hrvatskom tržištu. Ne samo što su proizvodi fantastični, sama Miyu koja stoji iza njih za mene je pojam idealnog proizvođača kakvog nisam mislila da ću ikada sresti. Pitate se zašto? Pravac nastavak :)




IZVOR


,,Ručni rad farmaceuta. Spoj farmaceutskog znanja i ekoloških načela. Bez derivata nafte, parabena, umjetnih boja i mirisa, s emulgatorima prirodnog porijekla! 

Bez gotovih baza za kreme i sapune.

Kozmetika koja utjelovljuje harmoniju između čovjeka i prirode koristeći prirodne sirovine, farmaceutsko znanje i malo mašte. Sve je ručni rad diplomirane farmaceutkinje. Više o načelima pročitajte ovdje


Iz kratkog uvoda već se saznaje kako je riječ o stručnoj osobi čija je filozofija jednako vrijedna kao i njeno znanje. Toplo preporučam da kliknete na link u posljednjoj rečenici i pročitate više o načelima rada i proizvodnje jer ne samo što se možete upoznati s njenim pristupom nego i možete saznati vrijedne informacije o izradi i sastojcima u kozmetici koje bi svatko trebao znati.

Kao i većinu malih proizvođača prirodne kozmetike u Hrvatskoj, i Miyu prirodnu kozmetiku moguće je istražiti i naručiti putem facebook stranice: link.

S korištenjem Miyu proizvoda započela sam prije nekoliko mjeseci. U to je vrijeme koža moga lica bila još uvijek u, da prostite, usranom stanju - prištići, proširene pore, maščoba i tome slične ljepote neumorno su opstajale na mom 25 godina mladom licu. Sve ono što sam očekivala da će proći samo od sebe s pubertetom, prošlo je zahvaljujući Miyu prirodnoj kozmetici. I ne, ovo nije dramatizacija. Najbolji dokaz tomu jest pitanje prijateljica kada sam došla kući nakon sto godina ma koji ja to puder koristim, da mi lice izgleda tako dobro s njim, još po ovim vrućinama. Odgovor je bio - ni jedan! Po prvi puta u životu mogu besramno izlaziti iz kuće bez trunke šminke na licu i bez straha hoće li u tih par sati izbivanja izbiti neki novi gad i upropastiti mi taštinu.



Da se razumijemo, koža moga lica sada ne izgleda ,,photoshopirano˝. Još uvijek su tu neki stari ožiljci, a i miteseri se uporno drže, no neusporedivo je bolje od katastrofe kakva je prije bila. Prije nije prošao dan da nisam imala bar desetak gadova, što po čelu, bradi, obrazima, oko nosa... Danas se ponosno mogu pohvaliti da ih nema. Čak i u vrijeme menstruacije kada su dodatno raspoloženi crashati na zabavu, padobrancima od gadova na mome licu više nema mjesta. Ma džaba riječi, ne mogu vam dočarati kakvo je to olakšanje :)

Što se suradnje i komunikacije s osobom koja stoji iza Miyu prirodne kozmetike tiče, još sam uvijek frapirana od dojma. Ne samo što Miyu ima znanje, žena ima strpljenja i volje objasniti sve, ali ono do zadnjeg detalja, i to ne samo kad su u pitanju njeni proizvodi. Dapače, u nekoliko sam se navrata konzultirala s njom kad sam imala nedoumica oko nekih drugih pitanja vezanih uz kozmetiku i žena je apsolutno svaki božji put imala volje i načina objasniti amateru što koji sastojak radi i zašto je nešto ovako, a ne onako. Ono što me dodatno oduševilo jest što joj zaista znače povratne informacije, a ne govori to reda radi. Vidjet ćete u nastavku prilikom recenziranja pojedinačnih proizvoda. Da više ne duljim, počet ću s proizvodom koji je vjerujem najzaslužniji za ranije spomenuti oporavak epskih proporcija.



 
,,AntiAc Intense krema protiv akni, 30 ml

Prirodna lagana krema protiv akni sa novom lagano matirajućom ljetnom formulom. Sadrži 2% salicilne kiseline kao glavnu djelatnu komponentu. Pažljivo je formulirana da ne začepljuje pore (nekomedogena). Učinkoviti je prirodni izbor za adolescentne i odrasle oblike akni i masnu kožu sklonu nastanku mitesera.

Salicilna kiselina je izolirana u 19. stoljeću iz kore vrbe. Ona je keratolitik, što znači da pomaže ukloniti odumrli površinskog sloj kože, koji se kod akni često neadekvatno uklanja, često ljuska, začepljuje pore te nastaju miteseri (komedoni) koji se mogu upaliti u prištiće. Na ovaj ali i druge načine salicilna kiselina primjenom kroz nekoliko tjedana pročišćava pore i djeluje preventivno na nastanak mitesera i upaljenih prištića.

Drugi aktivni sastojak kreme je eterično ulje čajevca, poznato kao jedino eterično ulje koje djeluje protiv bakterijskog uzročnika akni, Propionibacterium acnes.

Treći aktivni sastojak je cink, koji djeluje protuupalno, antiseptički, a njegov nedostatak je često jedan od čimbenika u nastanku akni.

Od ostalih sastojaka krema sadrži manji postotak biranih nekomedogenih ulja posebno dobrih za masnu kožu: hladno prešano ulje lješnjaka koje djeluje protuupalno i regulira sebum, te ulje suncokreta bogato esencijalnim kiselinama i vitaminom E. Zatim tu su prirodni emulgatori gliceril stearat i lecitin koji kondicioniraju i poboljšavaju vitalnost i hidrataciju kože, koncentrat prirodnog vitamina E, ovlaživač kože glicerol, cink oksid, bijela glina te pročišćena voda.

Primjena: ujutro i navečer na očišćenu kožu. Vidljivo poboljšanje redovitom primjenom salicilne kiseline može se očekivati nakon minimalno 3 tjedna. Osobama tamnijeg tena preporuča se uporaba blagog sredstva zaštite protiv sunca ili pudera sa SPF tijekom primjene salicilne kiseline, zbog mogućnosti nastanka hiperpigmentacijskih mrlja. Tijekom ljetnih mjeseci svima se preporuča upotreba kreme navečer, uz korištenje preparata sa SPF najmanje 30 tijekom dana. *Napomena: kremu je najbolje držati na hladnom, daleko od izvora topline, a po ljeti najbolje u frižideru kako bi se spriječilo znatno razdvajanje faza. Ako do razdvajanja dođe, tubica se može promućkati prije primjene i krema se brzo ponovno spoji.

Bez umjetnih boja i mirisa, parabena i derivata nafte!

Cijena: 50 kn˝


Ako je ijedan proizvod zaslužio ,,holy grail˝ status, to je bez sumnje ova kremica. Trošim već treću ili četvrtu tubicu i ne planiram prestati. Ova kremica sadrži jednu od najpoznatijih BHA kiselina - salicilnu - koja je dušu dala za ranije spomenute gadove. Ako niste upoznati s AHA i BHA kiselinama, toplo preporučam da pročitate članak Makeup Ninje (link) i/ili pogledate Babushkin video (link) u kojima su cure sve lijepo objasnile ;) Kremica je lagane matirajuće teksture, ali se nije pokazala kao dobra podloga za šminku, što joj uostalom ni nije namjena. Obavezno je koristim kao dio noćne njege lica, a sada, tijekom pasjih vrućina, koristim je kao dio dnevne njege lica samo ako znam da neću izlaziti van. Zbog njene teksture ne ide baš ruku pod ruku sa znojnom kožom, pogotovo ne ako se cijedite kao ja. Tijekom hladnijih mjeseci ovo nije problem, bar ne mojim ženstvenim žlijezdama koje se napokon dovedu u normalu. Kremicu potrošim za mjesec dana ako ju koristim i ujutro i naveče, odnosno malo duže tijekom ljeta kada je većinom koristim jednom dnevno, kao što sam ranije spomenula - noću. Sve u svemu, njena glavna namjena da dovede kožu u normalu apsolutno je postignuta, a ja sam sretna k'o malo dijete što za svega 50 kn mjesečno moja koža izgleda kao što nikad prije nije. Da ne spominjem to što je zdrava i što se mogu trackati do mile volje bez straha od alergija, upalnih procesa i trajnih taloženja otrova u mome organizmu. Da ne bi bilo da se među Miyu proizvodima našlo nešto što pomaže samo meni, slijedi primjer kremice koja je mom privatnom suhokošcu pomogla oko njegovih problema :)




,,Miyu hranjiva krema, 100% prirodna

Za ruke i tijelo te suhu kožu lica. Izuzetno hrani kožu i čini ju mekom, upija se iznenađujuće brzo za tako bogatu kremu, ostavlja veoma ugodan osjećaj na koži, a u miris ćete se zaljubiti!

Sadrži eterična ulja naranče i limuna s antimikrobnim, antifungalnim i protuupalnim djelovanjem i eterično ulje ružmarina sa snažnim antioksidativnim djelovanjem.

Sadrži i prirodni emulgator lecitin koji ovlažuje kožu, prirodni ovlaživač kože glicerin, pčelinji vosak, te biljna ulja kokosa i suncokreta. Ne sadrži parabene već prirodni konzervans sorbinsku kiselinu izoliranu iz jarebike. Suncokretovo ulje je među biljnim uljima koja su najbogatija vitaminom E, a sadrži ga čak i više nego bademovo ulje! Uz taj već prilično visok sadržaj vitamina E iz suncokretovog ulja, dodali smo i koncentrat vitamina E izoliran iz suncokreta. Stoga ova krema izrazito hrani kožu, kako esencijalnim masnim kiselinama i vlagom, tako i vitaminskim antioksidansima!

Krema ne sadrži parabene, ftalate, silikone, detergentne emulgatore, umjetna bojila i mirise te derivate nafte, ili ukratko, u pravom smislu riječi je 100% prirodna, što je za kremu zbilja rijetko.

Cijena: 50g 30 kn
100g 47 kn˝


Dok je AntiAc Intense odlična za moju problematičnu, mješovitu, osjetljivu kožu lica, ova kremica odlično odgovara mom dečku, čija je koža lica suha, sklona iritacijama, crvenilu i perutanju. Ili, bolje rečeno, bila sklona tome. Prije no što je isprobao ovu kremu, koristio je Sensi Shea (link), koja je bila jednako dobra po pitanju smirivanja spomenutih problema, ali mu se ova više sviđa jer se brže upije u kožu i ne ostavlja zaštitni sloj koji visoka koncentracija shea maslaca u Sensi Shea kremi ostavlja. Povremeno mu je ukradem za smirivanje iritacija na tijelu, prvenstveno od depilacije, koje krema smiri bez osjećaja peckanja, svrbeža itsl. divota. Na slici je prikazano veliko pakiranje koje će, koristi li se samo za lice, trajati mjesecima. A i cijena je milina :) 






,,AquaC hidratantni fiziološki sprej, 200mL

Nježna aromatična i multipraktična vodica u spreju za uspostavljanje fiziološkog pH i rehidraciju svih tipova kože, te za blago čišćenje lica s vaticom pri čemu lice ostavlja hidratiziranijim nego što je bilo, bez zatezanja, a uspješno uklanja laganu šminku.

* fiziološkog pH kože od 5,5
* s vitaminom C
* osvježavajućeg citrusnog mirisa
* za rehidraciju svih tipova kože

Posebno je prikladan za dehidriranu masnu kožu često isušenu agresivnim tretmanima, kojoj pruža vlagu bez suvišnih sastojaka koji maste i začepljuju pore. Pogodan je i za dehidriranu osjetljivu kožu pošto ne sadrži iritativne sastojke kao organska otapala, alkohol, emulgatore i slične tvari.

Vitamin C je antioksidans koji neutralizira slobodne radikale, stimulira produkciju kolagena, te sprječava i ublažava poslijedice starenja kože, posebice zbog prekomjernog izlaganja sunčevom zračenju.

Prirodni ovlaživači kože sorbitol i glicerol iz skupine šećernih alkohola osmotski privlače vodu iz dubine kože i zadržavaju ju na površini.

AquaC regulira transepidermalni gubitak vlage i ponovno uspostavlja fiziološki pH kože od 5,5.

Uporaba: Prije uporabe promućkati radi bolje disperzije eteričnih ulja, te raspršiti po licu s udaljenosti od oko 50 cm. Preporučamo uporabu na ručnikom osušeno lice odmah poslije tuširanja ili umivanja sredstvima za čišćenje, kada je zaštitni hidrolipidni omotač kože djelomično uklonjen pranjem, jer AquaC obnavlja pH ravnotežu te sprječava neugodno zatezanje i ljuštenje kože zbog prekomjernog isparavanja vode. Može se koristiti na očišćenoj koži ili preko pudera, a može služiti i kao fiksator šminke, posebno mineralnih pudera.

Sastav: pročišena voda, prirodni ovlaživaći sorbitol i glicerol, limunska kiselina, vitamin C, eterično ulje slatke naranče, eterično ulje ružmarina, prirodni konzervans sorbinska kiselina.

Cijena: 60 kn

Bez alkohola, derivata nafte, parabena, sintetskih boja i mirisa.˝


Fiziološki sprej koristimo i dragi i ja što je već dokaz da zaista odgovora različitim tipovima kože. Koristimo ga umjesto tonika, odnosno nakon umivanja i prije nanošenja kreme na lice. Količina od 200 ml traje nam najmanje 2 mjeseca, što znači da je pojedincu dovoljna i za duži period. Za razliku od sintetičkih tonika za lice, fiziološki sprej nimalo ne isušuje kožu niti ostavlja ljepljiv trag. Iako je lagan, sprej je dovoljno hidratantan da može ,,glumiti˝ i kremu za lice, posebice za masnokošce tijekom ljetnih mjeseci. ,,Holy grail˝ status? I mi mislimo :)




,,Deo krema, 100% prirodna, 50 g

Jeste li ikad imali problema s konvencionalnim dezodoranima? Suhu kožu, iritaciju, crvenilo, peckanje? Možda vas smetaju sastojci konvencionalnih dezodorana kao alkohol, antiperspiransi (ozloglašene aluminijeve soli, primjerice aluminij klorohidrat), sintetske antimikrobne tvari kao triklosan, ili sveprisutni konzervansi. Ili pak neekološki organski potisni plinovi
u sprejevima koji se dobivaju iz nafte? Onda je ova blaga deo krema na prirodnoj bazi s eteričnim uljima, bez alkohola, konzervansa, antiperspiransa i ostalih navedenih tvari, dobar izbor za vas. Ova krema ne sprječava fiziološko izlučivanje znoja, koje je zdravo jer se time izlučuju toksini, već odgađa nastanak neugodnih mirisa te upija višak znoja.

Sadrži eterično ulje čajevca i cimeta te sodu bikarbonu koji imaju deodorirajući učinak. Djeluju antibakterijski te odgađaju nastanak neugodnih mirisa djelovanjem bakterija. Sadrži i eterična ulja naranče i limuna koja dobro prekrivaju miris znoja i daju svježinu. Zahvaljujući ovoj mirisnoj kompoziciji, i uz "zeleni" dezić možete mirisati predivno!

Od ostalih sastojaka tu je škrob koji upija znoj, te pčelinji vosak i suncokretovo ulje bogato vitaminom E i koncentrat vitamina E, koji djeluju blagotvorno na kožu i sprječavaju isušivanje.

Krema ne sadrži konzervanse, već se vlastitim sastavom čuva od kvarenja te predstavlja ideal prirodne kozmetike - samoprezervirajuću formulu.

Primjena: malu količinu kreme (ne previše) namazati u tankom sloju pod pazuh. Krema je gusta i neće curiti po vašoj odjeći, već ostaje tamo gdje ste ju namazali, a troši se malo pa će vam trajati par mjeseci.

Cijena: 35 kn˝ 


Sjećate li se možda kako sam prilikom recenziranja proizvoda Lilith prirodne kozmetike (link) spomenula kako postoji bolje rješenje za prirodnu deo kremu od onog koje taj proizvođač nudi? E pa, evogac :) Krema je nježna, lako se nanosi, ne ostavlja tragove na odjeći i miriši mi toliko dobro da je ponekad znam nanijeti na zapešća ruke umjesto parfema. Nemam više što komentirati, osim da je toplo preporučam svakome tko traži prirodni deo. Imajte na umu da ovdje nije riječ o proizvodu koji sprječava znojenje (aka anti-perspirant) već o prirodnom dezodoransu koji neutralizira i najokorjelije miomirise. Ženstvenost at its finest :D Krema je toliko nježna da je koristim odmah nakon brijanja pazuha, a pakiranje je dovoljno za bar par mjeseci uporabe. Žao mi je ljudi, ali eto još jednog proizvoda na dosad siromašnoj ,,holy grail˝ listi :)

U uvodu sam napomenula kako je osobi koja stoji iza Miyu prirodne kozmetika zaista stalo do povratnih informacija, a evo i dokaza. Prije par tjedana bila sam pri kraju prvog pakiranja deo kreme, te sam odmah naručila novo. Na moje neugodno iznenađenje, deo krema iz drugog pakiranja ostavljala je tragove na odjeći. Ni pet, ni šest, odmah sam poslala poruku dragoj Miyu s upitom je li se štogod mijenjalo u sastavu ili postoji li neki drugi razlog zašto sad ova krema ostavlja tragove, a prva nije. Draga je Miyu odgovorila kako nije mijenjala sastav kreme, ali je promijenila omjere u svrhu črvšće strukture tijekom ljetnih mjeseci, bez znanja o tome kakav utjecaj ima na ponašanje kreme. Nedugo nakon poštar je pozvonio na moja vrata i, uz novonaručenu AntiAc kremicu, našla sam i novu ,,staru˝ deo kremu koju je Miyu poslala o svom trošku kako bi ispravila nanesenu štetu. O takvoj vrsti korektnosti nisam mogla niti sanjati :))) 




,,Kruti parfem od eteričnih ulja Angelique
cca 20 g


Osim konvencionalnih parfema koji sadrže alkohol i pravi pravcati koktel kemije, postoji i prirodnija varijanta u obliku krutih prirodnih parfema na bazi biljnih maslaca i eteričnih ulja.

Miyu kruti parfemi su slični kao Miyu kruti maslaci po tome što, za razliku od konvencionalnih parfema, super njeguju kožu! Kao i kruti maslaci, sadrže shea i kokosov maslac te pčelinji vosak i vitamin E, ali imaju puno intenzivniji miris koji potječe od pažljivo odabrane kompozicije čistih eteričnih ulja. Bez umjetnih mirisa!

Angelique je ženstven, strastven, egzotični cvjetno-drvenasti miris koji će okretati glave i fascinirati nosnice. U obliku je mističnog ljubičastog cvijeta obojanog prirodnim mineralnim pigmentima s dodatkom isto tako mineralnih (a ne plastičnih!) šljokica za blagi shimmer efekt.

Dolazi u elegatnoj kutijici tako da ga u torbici možete nositi svugdje sa sobom!

Angelique kompozicija eteričnih ulja ima relaksirajuće i antidepresivno aromaterapijsko djelovanje. Samo ga razmažite po području oko vrata i uživajte u mirisnoj čaroliji!

100% prirodan, bez umjetnih mirisa, bojila i derivata nafte!

Cijena: 40 kn˝


,,Angelique˝ prvi je kruti parfem i zapravo jedini takve vrste koji sam dosad isprobala. Nisam vična opisivanju mirisa, a najbliže realnom opisu bi bilo da miriši na Božić, vjerojatno zbog kombinacije cvjetno-drvenastih mirisa u kojoj najviše osjetim cimet. Ipak, moram priznati da se miris jedva zadržava na koži, koliko god ga trljala i masirala u kožu. Ruku na srce, nisam očekivala da će biti intenzivan kao sintentički mirisi, ali ili je preblag ili moja koža odbija surađivati. Za razliku od njega, deo krema puno intenzivnije i mome nosu finije miriši tako da bih prije njoj pribjegla umjesto parfema nego ovome proizvodu, što je, s druge strane, dobro jer za cijenu deo kreme dobijete i parfem :)




Mineralni puder, 100% prirodan


Šećer na kraju - osim što je 100% prirodan i 100% ,,holy grail˝ otkriće, mineralni je puder posebno rađen za moju kožu. Ne znam zašto se ne nalazi u katalogu proizvoda na facebook stranici pa ću prenijeti informacije koje je draga Miyu podijelila sa mnom prilikom naručivanja: ,,potpuno je personaliziran, možeš birati prekrivanje od 1 do 5 i da li želiš specijalni nekomedogeni ili ti nije toliko bitno da li ima malo talka u sastavu? Uz mali udio talka u sastavu, puno manji od prosjeka gdje je obično na prvom mjestu, puder bolje matira i sipkiji je, ali ako te brinu pore ja bih ti preporučila bez pa onda puder ima više cinka koji djeluje protuupalno.˝ Pogađate da sam odabrala verziju bez talka, a stupanj prekrivenosti bio je srednji. Puder sam naručila u lipnju za jednu svečaniju priliku tijekom koje sam bila izložena masivnom fotografiranju i svaki je test (vrućine, moja masna t-zona, fotografiranje...) prošao s pohvalama. Nijansu pudera odaberete na način da pronađete drogerijski puder bilo kojeg proizvođača u nijansi koja najbliže odgovara vašoj koži te dodatno napomenete ako treba biti malo svijetliji, malo topliji ili štogod. Moj odgovara nijansi 51 Bourjois Healthy Mix Seruma. Puder nanosim velikim kistom za puder iz Bipe i to utapkavanjem, NE trljanjem ili blendanjem. Poslužit će bilo koji ,,fluffy˝ kist velikog obujma ;)

Također sam upitala dragu Miyu ima li kakve razlike u ponašanju pudera ovisno o stupnju prekrivanja i rekla je ovako: ,,Pametno pitanje. Razlike u ponašanju povećanjem prekrivanja: manja sipkost (manje bitno pri primjeni kistom ali vidljivo), manje matiranja, bolje stapanje s podlogom kao krema, veći SPF. Maksimalno prekrivanje je za porculanski ten, prekriva apsolutno svu pigmentaciju, jako je bitno da je boja dobro pogođena jer prekrije svu originalnu boju kože, ako se stavi dovoljno. No može se dozirati za slabije/jače prekrivanje.˝ 

Posljednja važna karakteristika ovog pudera jest što ima SPF zaštitu. Nju je maltene nemoguće izmjeriti za ovakav tip proizvoda, ali je sasma dovoljna da ne izgorite. Drugim riječima, ako moj svijetli ten nije izgorio po najjačem suncu, mislim da smo svi sigurni :D  

Za puder sam saznala zahvaljujući dragoj Voodoo Blonde koja ga je predstavila na svome blogu (link) i kod koje možete vidjeti kako izgleda na koži. Umjesto svojih slika, dajem riječ da dijelim njene dojmove o prekrivanju i o prirodnom izgledu, s tim da sam odabrala isti srednji stupanj prekrivanja (3 na skali 1-5), ali s 0% talka u sastavu. Hvala dragoj Voodoo na ovome otkriću :* Bez nje, ne bih ni znala da ovaj dragulj postoji.

Cijena pudera za 8 g proizvoda u ambalaži sa sifterom (ovaj unutarnji poklopčić s rupicama) iznosi 120 kn, odnosno za 10 g u običnoj posudici. Iako je najskuplji puder kojeg sam ikada kupila, ni kune mi nije žao. Nijansa savršeno odgovara mome licu, izgleda prirodno, a s obzirom da imam masniju kožu od Voodoo kod mene se ni u boricama ne skuplja. Jesam li napomenula da izdrži tako cijeli dan, koliko god vreo i naporan bio :)

Dobar puder traži i dobru podlogu, što me dovodi do posljednjeg proizvoda kojeg ću vam danas predstaviti i s kojim ću zaključiti ovaj kilometarski post :)




,,Pure & Care hidratantna dnevna krema, za normalnu i mješovitu kožu te kožu sklonu nepravilnostima, 50 ml

Pure & Care je lagana dnevna krema s dobrim hidratizirajućim i njegujućim svojstvima koja ne začepljuje pore i hrani kožu vitaminima, esencijalnim masnim kiselinama i antioksidansima, idealna za normalnu kožu ali i kožu sklonu nepravilnostima kao izvor regeneracije i investicija za mladolik ten u poznim godinama.

Krema je bogata sastojcima koji regeneriraju kožu, hidratiziraju, i sprječavaju starenje, ali ne začepljuju pore. Žuta boja kreme potječe od macerata mrkve bogatog provitaminom A i djeluje antioksidativno, revitalizira umornu kožu i vraća joj sjaj. Također priprema kožu za izlaganje suncu pospješujući sintezu melanina i na taj način štiti od fotostarenja. Zatim tu je nekomedogeno ulje suncokreta bogato esencijalnim masnim kiselinama i vitaminom E. Visok udio lecitina, koji se sastoji od fosfolipida, gradivnog materijala staničnih membrana, pomaže u regeneraciji i održavanju elastičnosti kože. Koncentrat prirodnog vitamina E i vitamin C djeluju antioksidativno. Visok udio ovlaživača glicerola i sorbitola učinkovito hidratizira.

Sadrži eterično ulje smilja dobiveno maceracijom, koje regenerira, sprječava nastanak bora, poboljšava prokrvljenost i smanjuje ožiljke. Sadrži i eterično ulje naranče koje osvježava ukupnu kompoziciju mirisa.

Zbog eteričnog ulja smilja ne preporuča se primjena u trudnoći!

Ostali sastojci su prirodni konzervans sorbinska kiselina, prirodni emulgator gliceril stearat, ksantanska i guar guma te pročišćena voda.

Cijena: 75 kn˝

Prilikom naručivanja gore ishvaljenog pudera, draga mi je Miyu poslala tester ove kremice i to s dobrim razlogom - savršeno se nadopunjuje s mineralnim puderom. Odmah sam je morala naručiti i to u ovom velikom pakiranju :D Krema je relativno lagane teksture i odlično se ponaša kao podloga za šminku. Kao dio samostalne njege mojoj mješovitoj koži s izrazito masnom t-zonom bolje bi odgovarala tijekom hladnijih mjeseci. Osim kao podlogu za šminku, kremu sam koristila svega par puta jer je mojoj koži još uvijek prevruće za ikakav iole hidratantiji proizvod. No sve mi se čini da ćemo se mnogo više družiti tijekom zimskih mjeseci kada svaki tip kože zahtjeva dodatnu hidrataciju i hranu pa tako i moj, mješovito-masni. Ne brinite, stići će tada detaljnija recenzija ;) Kao i ostale proizvode, izuzev deo kreme, krutog parfema i pudera, i ovu kremu držim u hladnjaku kako bih joj osigurala hladan i mračan opstanak kojeg svaki prirodni pripravak traži :)



Jeste li isprobali Miyu prirodnu kozmetiku?

Dijelite li moje oduševljenje?

Da vam odmah odgovorim na pitanje - ne, ovaj post nije plaćen. Miyu me ,,kupila˝ profesionalnošću, maksimalnom korektnošću i dakako fantastičnim pripravcima od kojih se ne planiram rastajati :)



27 comments :

  1. Cijeli ovaj post ide u folder WL, i čim počnem raditi i zarađivati svoju paru, sigurno ću isprobati!
    A sad se tučem po glavi jer sam sestri preporučila da uzme kremu sa salicilnom, i stajala je u frižideru a da je ja nisam isprobala jer sam mislila da je za najgore oblike akne. Silly me!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Folder WL, uopće ti nije loša ideja :D

      Svakako preporučam kremu sa salicilnom ako dijeliš moje (sada bivše) probleme. Zaboravila sam naglasiti da sam ranije isprobavala kupovne kreme s istim postotkom salicilne, ali ni jedna nije bila upola dobra kao ova :)

      Delete
  2. Ovo je bila jedna savršena recenzija! Svaka čast na volji za pisanje, jedva čekam isprobati njezine proizvode :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala draga, baš mi je drago što te se lijepo dojmila :) Ne da vjerujem, nego sam apsolutno sigurna da neće razočarati ;)

      Delete
  3. Odlična recenzija ! Meni jako zanimljivi proizvodi :))

    Samo...malo pitanje oko spreja s c vitaminom ako smijem, zar nije limunska kiselina fototoksična pa se ne smije s njom na sunce, i zar ne bi c vitamin trebao biti u tamnijim bočicama radi njegovog propadanja na dnevnom svjetlu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ovo nije serum C vitamina i nije ni namijenjen da bude, serumi sadržavaju puno veće količine C vit koji se moraju stabilizirati jakim pomoćnim tvarima. Stabilnost vit C ovisi i o pH, ionskoj jakosti i drugim čimbenicima, da ne nabrajam, i manja količina se može stabilizirati na nekoliko mjeseci a ova formula je dobro uštimana po tom pitanju, a bočica sadrži i UV zaštitu. A limunska kiselina sigurno nije fototoksična, onda bi pola kozmetike bilo fototoksično jer je najčešći pH modifikator. :) Možda misliš na furanokumarine iz nekih eteričnih ulja citrusa, oni su fototoksični, ili fotoosjetljivost kod upotrebe kiselih krema, primjerice s limunskom kiselinom (makar ona nije uobičajena za to, češće su druge kiseline). :)

      Delete
    2. O tome vam ja pričam kad govorim koliko mi je Miyu zakon :) Hvala draga na objašnjenju :*

      Pozdrav draga Dear Skin i hvala ti na javljanju i upitu :)

      Delete
    3. Hvala tebi na recenziji i Miyu na objašnjenju :)

      Delete
  4. Kako je meni žao što ti ne pišeš češće... Imaš genijalne i detaljne postove, prave eseje zapravo. Daj pliiiiiz piši barem jednom tjedno! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ajme draga, hvala od srca :) Ja si uvijek mislim ma joj zar baš moram toliko razvući, hoće li se uopće dati ikome tolike litanije čitati :D

      Delete
  5. super recenzija :D
    probala sam njen deo i šećernu pastu, dezićem oduševljena, zbilja nijedan deo nikad nije tako uspješno neutralizirao mirise, stvarno fantastičan proizvod... na žalost, soda u njemu iritira moju kožu pa sam na koncu morala odustati od njega :(
    ali svakom čija se koža ne ponaša poput princeze (onako kako to meni moja radi) mogu zbilja preporučiti taj dezić :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala na komentaru :) Vidiš, ja mislila da je moja koža uber osjetljiva i bila totalno zadovoljna što sam našla nježni, a efikasni deo. Baš mi je žao što ti ne odgovara :/ Jesi li možda našla neko drugo dovoljno nježno, a prirodno rješenje?

      Delete
  6. Odlična recenzija!!! Moram priznati da sam baš uživala čitajući! :D
    Od spomenutih proizvoda probala sam Sensi shea kremu i hidratantni sprej. Krema mi nažalost nije u potpunosti odgovarala a od spreja sam doslovce izgorila :/ pretpostavile smo da mi je zasmetalo et. ulje ružmarina. No, unatoč tome, složila bih se s tobom kako je Miyu zaista divna i susretljiva. Kad bi barem svi bili takvi! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala draga :)

      Nažalost, tako je to kod prirodne kozmetike. Tvari brže i bolje prodiru u kožu pa su reakcije brže i bolje vidljive, bile one pozitivne ili negativne. Srećom što je Miyu kao osoba zakon pa se može oko svega normalno pregovarati i dogovarati :)

      Delete
  7. Sad sam sigurna da želim kupiti neke od ovih stvari :) Oooodličan post zbilja!

    ReplyDelete
  8. Odlican post!
    Upravo cu naruciti kod nje neke stvari :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Super! Nadam se da će i tebe jednako razveseliti :)

      Delete
  9. S obzirom da se razumes u sastav jel mogu da te zamolim za misljenje o ovim? Za ciscenje lica?:)

    Aqua, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Sodium Cocoyl Glutamate,Panthenol, Polyquaternium-10, Chamomilla Recutita Flower Extract, Glyceryl Caprylate,Citric Acid, Parfum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam nikakav stručnjak, ali čini mi se da nema baš nešto dobrih stvari u sastavu :/ Još jednom ponavljam da nisam stručna tako da je najbolje sastojak po sastojak proučiti :)

      Delete
  10. Nisam ništa probala, ali bih željela :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probaj, sumnjam da ćeš požaliti ;)

      Delete
  11. Bok. Zanima me kakve si to točne akne imala, jer ja baš imam upalne po liniji čeljusti i vratu i pomaže jedino kontracepcija. Misliš da bi mi miyu kozmetika pomogla?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najbolje se s Miyu posavjetovati ;)

      Delete
  12. Pozdrav! Da li kremicu protiv akni stavljas samo na podrucje akni ili na cijelo lice, buduci je ujedno i hranjiva. Hvala! :)

    ReplyDelete
  13. Pozdrav! Mene najviše zanima AntiOx serum kojeg nema u recenzijama, kao pomoc u borbi protiv oziljaka od akni. Ima li tko iskustva, iako ne sumnjam da je divan. Hvala, Maja

    ReplyDelete