20 November 2014

SKINCARE FAVORITES

Budući da je prošlo nekoliko vjekova otkad sam objavila posljednji post, odlučila sam predstaviti svoje preparativne ljubimce kako biste vi - čitatelji - odlučili o čemu ću detaljnije pisati u nadolazećim postovima. Materijala ima, a inspiracije ne nedostaje. Drugim riječima, vežite se,  n a p o k o n  polijećemo!


Moja tanka, a gusta kosa koja je sklona mašćenju, svrbežu i perutanju voli blage proizvode koji je ne otežavaju. Iako je namijenjen suhoj kosi, Alverde šampon s bademom i arganom izvrsno odgovara momu tipu kose, a kupila sam ga na Babushkinu preporuku. Osim toga, volim i njihov šampon s kanom i maslinom (zeleno pakiranje), ali žuti mi je malčice draži. Što se regeneratora tiče, cijelo sam se ljeto i veći dio jeseni družila s Afroditinim regeneratorom s medom i bademom koji je također namijenjen suhoj i oštećenoj kosi, ali ima vrlo laganu formulu koja nimalo ne otežava moju tanku kosu. Sve pohvale ovome regeneratoru jer je više nego solidan s obzirom na omjer cijene i količine proizvoda koju za nju dobijete. Nekoliko mjeseci druženja s jedno te istim regeneratorom potaknulo me na istraživanje novih mogućnosti. Tako sam otkrila Eveline 8u1 regenerator s arganom i keratinom koji me oduševio već po prvome pranju! Ima gustu formulu, stoga je potrebna osjetno manja količina negoli Afroditina regeneratora i mislim da će pakiranje trajati dobra 2 mjeseca. Kosu ostavlja laganom i lepršavom, a miriši kao proizvodi iz frizerskih salona (nadam se da znate na što mislim jer opisi mirisa nisu moja jača strana). Na moje ugodno iznenađenje koje je ujedno bilo poticaj na kupnju, regenerator ima dosta dobar sastav, posebice s obzirom na drogerijsku konkurenciju. Moj omiljeni regenerator koji se ne ispire i koji pruža zaštitu od visokih temperatura i dalje je Miyu Kokosprej o kojemu sam (čak!) već pisala. Na slici nije prikazano Zimzelena kozmetika suho ulje koje sam tijekom cijele godine nanosila na vrhove jer sam ga poklonila maloj sestrični koja se zaljubilja u njega na prvo korištenje. Krv nije voda ^^


Koža moga tijela nije zahtjevna, ali svejedno vodim nježnu brigu o njoj. Moja najdraža Babylove tuširalica još je uvijek na sivoj CF listi, stoga sam potražila alternativu koja ima definitivan CF status. Alternativa postoji, ali duplo je skuplja. Riječ je o Hipp tuširalici koja nažalost trunku isušuje, stoga u nju kapnem par kapi jojobina ulja i problem je riješen. Moj omiljeni picoper jest Biobaza 2u1 gel za intimnu njegu koji ima najmanje štetan sastav među hrvatskim drogerijskim picoperima. Vjerojatno sam već i Bogu dosadila s Afroditinim šećernim pilingom za tijelo, ali ne mogu si pomoći - obožavam ga! Genijalan izum za nas ljenivce kojima se ne da trackati kremama ili losionima nakon tuširanja. Iskreno, moram se suzdržavati da ga ne koristim svaki put kad se tuširam što nikada ranije od sebe nisam doživjela. Dobronamjeran savjet: ukoliko koristite ili planirate koristiti bogate šećerne pilinge poput Afroditinog, utoliko pripazite na dno kade koje zna biti vrlo sklisko, posebice ako se pretjera u količini proizvoda koju nanosite. Kada ne koristim piling, nakon tuširanja najčešće se trackam Oleotherapy uljem sjemenki pamuka. Lagane je teksture, brzo se upija (za ulje), kožu ostavlja baršunastom i nije skupo.


Kad sam već čista, red je da budem i mirisna, zar ne? Jedini proizvodi koji nisu CF, a dio su moje rutine su Neutro Roberts dezodoransi. Jako sam tužna što su povukli staru varijantu moga omiljenog dezića jer, iako je nova dobra, nije dobra kao stara koju sada čuvam za posebne prilike. Kada sam u pokretu volim imati deo u spreju sa sobom, a najdraži mi je Bionsen. Ne ostavlja tragove i puderasto, ali prozračno miriši. Nema savršen sastav, ali je bolji od većine drogerijskih. Bionsen sam također kupila na Babushkinu preporuku koja kao i ja, a vjerojatno i većina nas, muku muči u potrazi za zdravim i djelotvornim dezićem. Među parfemima moram izdvojiti Zarine jer su cjenovno vrlo pristupačni, a itekako vrijedni pažnje. Na slici su prikazani Zara Rose (dupe za Dior J'adore) i Zara The Limited Collection LXXXV (dupe za Bvlgari Omnia Crystalline). Parfemi su lagani, prozračni i na mojoj se koži zadržavaju tri do četiri sata. Iskreno, trajnost ne smatram minusom jer ni originalna Omnia na mojoj koži nije trajala duže, a ovima se mogu polijevati do mile volje s obzirom na to da su iznimno povoljni. S dolaskom hladnijih dana nastupa L'Erbolario Iris. Iris je tip parfema koji ili volite ili mrzite ili poput mene ga i volite i mrzite. Ljeti ga ne mogu smisliti, ali zato me zimi obavija i grije svaki dan. Dovoljan je jedan pritisak pumpice kako bi se mirisalo cijeli dan, stoga će ova bočica trajati vjerojatno još nekoliko sezona ili dok ne istekne rok trajanja.


Suha koža mojih ruku i usana zahtijeva brižnu i redovitu njegu. Sve sam kreme za ruke zamijenila dvjema kremama prikazanima na slici jer u potpunosti zadovoljavaju moje zahtjevne potrebe. Dr. Scheller krema za ruke s nevenom rezultat je još jedne Babushkine preporuke koja je toliko bogata i hranjiva da se komotno može koristiti kao balzam za sva suha područja na tijelu, a ne samo ruke. Tu kremu volim koristiti noću ili kad znam da rukama neću ništa raditi bar pola sata. A kako li samo fino miriši! Kada sam u pokretu volim imati Alverde kremu za ruke s nevenom jer ima laganu, hidratantnu formulu i upija se u roku minute. Ozbiljno! Nijedna se krema za ruke nije upijala brzo kao ta i zato je savršena za korištenje tijekom dana. Prošla sam pored nje vjerojatno bezbroj puta u dm-u, ali tek kad ju je Sjajolika preporučila sam je kupila i nisam požalila. Što se suhih i ispucalih usana tiče, hladno prešano i nerafinirano kokosovo ulje za mene je spas. Kokosovim uljem trackam usne kada sam kod kuće i prije spavanja. Osim kokosovim uljem, usne trackam Weledinim Everon balzamom za usne koji sam otkrila zahvaljujući preporuci jedne forumašice. Do otkrića Weledina balzama za usne koristila sam Alverde balzam s nevenom, ali ovo je malo čudo daleko bolje od njega! Miris nije baš haj-naj, ali efekt je toliko dobar da poništava negativan utisak mirisa. Nemojte me krivo shvatiti, balzam ne smrdi, ali zasigurno nema uobičajen miris duga i jednoroga koji uglavnom krase drogerijske balzame za usne. Divna je podloga za olovke za usne i mat ruževe, a zbog toga što se ne sjaji pogodan je i za mušku populaciju. Green Girl piling za usne Cherry Lips nov je dodatak mojoj preparativnoj postavi, ali brzo se ugurao među najčešće korištene proizvode. Miriši totalno girly, a takve je boje i okusa, no svoj posao radi k'o avion.


Najduži i najkompliciraniji dio posta ostavila sam za kraj - proizvode za čišćenje i njegu lica. Koža je moga lica imala zanimljiva raspoloženja tijekom posljednjih pola godine. Sada bih je mogla odrediti kao mješovitu s masnom t-zonom i normalnim obrazima. Blaženi hladniji dani! Bore se tek počinju nazirati, mitiseri su vječito prisutni, a prištići se uglavnom javljaju u skladu s ciklusom. Kada ne nosim šminku, lice umivam Dr. Hauschka kremastom umivalicom koju sam kupila na temelju Selmine preporuke. Iako je skupa, pokazala se vrijednom svake lipe. Pomogla je uravnotežiti lučenje sebuma, a samim time i smanjila pojavu prištića u vrijeme kad su zbog nenormalnoga mašćenja navirali kao gljive poslije kiše. Koristim je oko dva mjeseca i to svako jutro i svaku večer, no još ni i od isušivanja! Sve mi se čini da će tako i ostati. Ipak, umivalica ima jedan velik minus, a to je miris, odnosno smrad. Na miris sam se naviknula nakon jedno tjedan dana, ali brat bratu to čudo stvarno smrdi. Kada nosim šminku, na lice prvo nanesem Green Girl uljnu umivalicu My own gentleman i nježno četkam Body & Soul četkom za lice. Nakon toga prebrišem lice Zimzelena kozmetika Micelarkom koja uvijek dobro dođe i kada se šminkam (spušteni kapci i maskara - sve vam je jasno). Posljednji je korak prilikom čišćenja lica od šminke Dr. H umivalica. Dva do tri puta tjedno ispilingiram lice Afroditinim kremastim pilingom Clean Phase koji je toliko nježan da njime pilingiram i okoloočno područje što mi ni sa jednim drugim pilingom nije ni palo na pamet.


Nakon pilinga u pravilu nanosim masku od bijele gline koju radim s pomoću Miyu Aqua C fiziološkoga spreja. Kožu lica tijekom dana njegujem Green Line Nature Clear hidratantnom matirajućom kremom. Kupnja te kreme rezultat je preporuke još jedne forumašice jer bih inače nastavila prolaziti pored nje u drogerijama kao da ne postoji. Krema je iznenađujuće dobra i matira većinu mojih super masnih područja lica. Između ostaloga, sadrži visok postotak vitamina B3 koji pomaže umiriti i sanirati upalna stanja kože. Čak se pokazala kao solidna podloga za šminku. Kožu lica noću njegujem Miyu AntiOX serumom i Zimzelena kozmetika okoloočnim gelom. Miyu AntiOX serum nešto je najluksuznije što je koža moga lica ikada isprobala. Već prilikom nanošenja osjeti se da je krcat raznoraznim blagodatima koji naprosto maze kožu. Nisam primjetila da je pomogao ukloniti hiperpigmentacije i mrlje od starih prištića, ali za to treba puno više vremena od par mjeseci koliko ga koristim. S druge strane, primijetila sam da umanjuje crvenilo prištića i ujednačava ten te dakako da hrani i hidratizira moju većinom masnu kožu, a da je ne potiče na dodatno lučenje sebuma. Zimzelena kozmetika okoloočni gel pionir je u mojoj okoloočnoj protubornoj postavi. Ljetos mi nije odgovarao jer mi se koža toliko mastila da su se pojavile milije, ali sada mi sjeda kao kec na desetku. Ne bih ga preporučila suhokošcima jer sam na mnogo mjesta čitala da s dugotrajnim korištenjem isušuje kožu. Ja ga koristim oko pola godine i nisam imala problema s isušivanjem, dapače!


Sviđa li vam se moja preparativna postava? 
Dijelimo li preparativni inventar? 
O kojim biste proizvodima voljeli čitati i saznati više? 


S ljubavlju,
Marija

8 comments :

  1. Kad već moram birat, onda neka bude o kremama za ruke jer nikad u životu mi nije ni jedna pasala :D i okoloočni gel <3 i need something for my eyes

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga, dogovoreno ;) Hvala na komentaru :*

      Delete
  2. stvarno lijepa i bogata posta :)
    većinu toga nisam koristila, pa mi je ovo odličan vodić, kad se zaželim nečeg novoga za isprobati :D
    afroditin piling još nisam isprobala, ali maslac jesam i savršen je,, i super ti je savjet za sklisku kadu :D
    jako me interesira Weleda kao brend, vjerujem da ću uskoro nešto od njih staviti u košaricu :D
    imam Royal Green kokosovo ulje i odlično mi je za kosu,,:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheh, baš mi je drago :)

      Uuu da, dobro si me sjetila, za tim maslacem slinim već neko vrijeme! Zaboravila sam spomenuti ulje za masažu s jojobom iz iste linije koje mi je također mrak!

      Što se Welede tiče, balzam za usne prvi je njihov proizvod koji sam isprobala i mislim da predstavlja više nego solidan početak za upoznavanje s brendom :)

      Kokosovo ulje pravi je multipraktik - odlično je za sve <3

      Delete
  3. Koristila sam taj Evelin regenerator ali je bio pravo razočarenje, kosa mi je bila ošta i gruba na dodir i uvijek je bila zapetljana. Već odavno pokušavam da nađem tu četkicu za lice, ali je u Sarajevu nigdje nema. Weleda proizvode još nisam probala, a planiram uskoro. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala na komentaru :)

      Baš me čudi za Eveline regenerator o_O Vjerojatno imamo potpuno drugačiji tip kose jer mojoj tankoj i gustoj odlično odgovara :)

      Delete
  4. bome ti koristiš puno puno više proizvoda nego ja :D

    ovaj Neutro Robert dezić sam originalno tražila, ali ga u Austriji nigdje nije bilo pa sam uzela onaj Borotalco. kad odem u Hrvatsku uzet ću si jedan ako mi bude dobro mirišao, da mogu usporediti sa svojim. imamo apsolutno jednako tjeme, i ja sam iskreno našla spas u sodi bikarboni i Green People regeneratoru od ružmarina, pisat ću o tome već u blogu o kosi. uglavnom, tu i tamo znam tjeme dobro istrljati sa sodom, kosa stvarno bude prečista i sve naslage ukloni, a ovaj regenerator znam držati po pola sata prije pranja, kosa mi nikada tako lagana nije bila, baš se uz tjeme osjetila svježina i lepršavost, a ima super sastojke, cijeli Green People asortiman je odličan! :) ali eto, prvo preporučam sodu, svaki tjedan jednom, i imat ćeš rezultate.

    jako me zanima ovaj okoloočni gel i kako si se riješila milija? ja ih se jako bojim pa se ne usudim svašta nanositi na kapke!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vidiš, vidiš, otkad sam sam vidjela tvoju preporuku za Brotalco u potrazi sam za njime jer vjerujem da je dobar i željna sam bar promjene mirisa :)

      Morat ću probati foru sa sodom jer osjetim da mi je kosa, odnosno tjeme željno dubinskoga pranja. Smijem li upitati na koji je način koristiš? Razmutiš u malo vode pa kao šampon naneseš ili...?

      Puno hvala za GP preporuku regeneratora! Škicam sve njihove proizvode otkada me losion za sunčanje oduševio, a sada znam na što posebno obratiti pozornost :)

      Okoloočni gel je totalno fantastičan proizvod! Jedini koji sam isprobala, a da je vidno utjecao na napuhanost podočnjaka! Napuhanost nije u potpunosti nestala, ali bi uvijek bila vidno ublažena. Na boju podočnjaka i okoloočnoga područja nije djelovao. Jako je ugodan, posebice ujutro jer hladi, osvježava i razbuđuje (čuva se u hladnjaku), a istovremeno nježno hrani i njeguje. Jedan od onih rijetkih proizvoda vrijednih jednoga velikog WOW! Međutim, čitala sam pritužbe suhokožaca da isušuje, stoga ako imaš suhu kožu okoloočnoga područja, preskoči ga ili ga koristi u posebnim prilikama (neplaniran mamurluk itsl. ;).

      Što se milija tiče, koža cijeloga lica mi se tada nenormalno mastila te je to zasigurno glavni uzrok njihove pojave. Toliko se mastila da bi se te dvije tri milije vjerojatno pojavile i da ništa od hidratantnih i hranjujućih proizvoda nisam koristila! Po mojim saznanjima za milije još uvijek ne postoji insant rješenje. Srećom, najčešće nestaju same od sebe kada se prestane koristiti proizvod ili sastojak koji ih izaziva, a proces se može ubrzati nježnim pilinzima. Na okoloočnome području ne bih se usudila nanositi ikakve osim PHA kiselina, stoga preporučam klasične, mehaničke pilinge. Meni se iskazao Afroditin iz Clean Phase linije jer je bogat sitnim, glatkim zrncima i toliko nježan da ga bez straha koristim i na tako osjetljivom području kao što je okoloočno. Prošlo je dva mjeseca otkako ne koristim gel; dvije od tri milije su nestale, a preostala se jedva nazire.

      Delete