27 November 2014

FAVORITE HAND CREAMS

U posljednjem postu predstavila sam svoj trenutni preparativni arsenal, a vi ste izrazili želju za recenzijom krema za ruke koje sam tada pohvalila. Obje su rađene na bazi nevena, biljke koju se ubraja među najljekovitije biljke svijeta. Ukoliko vas zanima zašto je ta biljka toliko cijenjena i tako popularna, utoliko preporučam da pročitate, primjerice, ovaj članak. Iako su obje kreme rađene na bazi iste biljke - nevena, znatno se razlikuju po pitanju namjene, formule, teksture, mirisa i djelovanja.

Prije nego što otkrijem dojmove o kremama u detalje, moram napomenuti da je koža mojih ruku najsuši i najosjetljiviji dio moje kože na cijelome tijelu. Ruke su mi toliko suhe da se zimi koža nerijetko rascvjeta po gornjoj strani, odnosno zglobovima. Dovoljno je da izađem na buru bez rukavica ili operem puno suđa kako bi ˝cvjetanje˝ započelo. S obzirom na takvu nezahvalnu situaciju, promašen odabir kreme za ruke nije nešto što lako mogu pregrmiti. Upravo sam zato jako sretna što sam otkrila dobitnu kombinaciju koja, da kucnem o drvo, ove jeseni/zime moje ruke besprijekorno čuva.  

Dr. Scheller Calendula Handbalsam trebalo bi zvati melemom jer ta krema za ruke to zaista jest - melem za suhu kožu na bilo kojemu dijelu tijela. Krasi je nježan miris i žuta boja. Guste je formule zbog čega je potrebno do pola sata da se u potpunosti upije u kožu, stoga je najčešće koristim prije spavanja, tijekom gledanja filma ili u drugim situacijima u kojima znam da ne trebam ništa dodirivati rukama. Divnog je učinka, kožu ostavlja baršunasto mekom, mirisnom i nahranjenom. Iako je na bazi biljke, krema ima nježan, no izražajan miris puderastih nota. Zbog toga što pruža silnu hranjivost, upravo tu kremu smatram glavnim odgovornim krivcem za odlično stanje u kojem su sada moje ruke. Otkrila sam je zahvaljujući Babushki koja ju je neviđeno i očito sasvim opravdano ishvalila. Kremu sam kupila u Mülleru po cijeni od oko 35 kuna. Toliko me oduševila da sljedeći put kada sam posjetila Müller sam, u za-svaki-slučaj stilu, zgrabila još tri komada.

ZEMLJA PORIJEKLA: Njemačka | DOSTUPNOST: Müller, iHerb | CIJENA: ~35 kn

INCI: Aqua (Water), Glycerin, Cetearyl Alcohol, Hydrogenated Palm Glycerides, Sodium Dihydroxycetyl Phosphate, Calendula Officinalis Flower Extract, Tocopheryl Acetate, Retinyl Palmitate, Allantoin, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Acsorbic Acid, Citric Acid, Alcohol, Caprylic/Capric Triglyceride, Benzyl Alcohol, Pottasium Sorbate, Parfum (Fragrance). 




Alverde Handcreme Calendula sušta je suprotnost Dr. Schellerove kreme - lagana je, hidratanta i upija se dok kažeš keks! Budući da se upija u iznenađujuće kratkome vremenu, za mene predstavlja idealnu dnevnu kremu za ruke. Brzina upijanja prva je karakteristika koju gledam kod krema za ruke koje planiram koristiti danju, a tu Alverde krema nije razočarala. Ipak, korištenje samo te kreme neće biti dovoljno nekome tko ima problema sa suhoćom ruku poput mene, ali za sretnice i sretnike kojima je potreba tek povremena njega mogla bi biti sasvim zadovoljavajuća. Za razliku od Dr. Schellerove kreme koja ima puderast miris, Alverde krema za ruke miriši osvježavajuće i, srećom, nimalo ne smrdi po alkoholu kao neki Alverde proizvodi. Kad sam već kod alkohola, iako se nalazi visoko na listi sastojaka, to je jedina krema za ruke koja me ne peče ako je nanesem na rascvjetale dijelove kože. Iskreno, to sam očekivala i od Dr. Schellerove kreme, ali je, nažalost, po tome pitanju Dr. Schellerova razočarala tako da je bilo, po tko zna koji put, trčanje po mlijeko i zdjelicu u koju ću umočiti ruke kako bi prestale peći. Alverde kremu otkrila sam zahvaljujući Sjajoličinoj preporuci, a kupila sam je u dm-u po cijeni od oko 15-20 kn. Posebno pohvaljujem postojanje mini pakiranja kako bi se kremu moglo isprobati prije nego što si čovjek priušti ''ekstravagantan'' trošak potreban za veliko, odnosno normalno pakiranje. Krema nije pogodna za vegane jer sadrži pčelinji vosak.

ZEMLJA PORIJEKLA: Njemačka | DOSTUPNOST: isključivo dm | CIJENA: ~15 kn

INCI: Aqua, Glycine Soja Oil*, Alcohol*, Olea Europea Fruit Oil*, Glycerin, Butyrospermum Parkii Butter*, Myristyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Caprylic/Capric Triglyceride, Cera Alba*, Cellulose, Calendula Officinalis Flower Extract*, Xanthan Gum, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Helianthus Annuus Seed Oil, Parfum**, Limonene**, Linalool**, Geraniol**, Citral**, Citronellol**, Farnesol**, Benzyl Benzoate**. 

*ingredients from certified organic agriculture
**from natural essential oils

2 comments :

  1. ja obožavam ovu DR. Scheller kremu, fenomenalno hidratizira, al na meni se upije u roku min-dvije! meni je super baš zato kao dnevna krema, jer namažm ruke i za minutu mogu pisati i baratati skriptama (studentske muke) bez da ostavlja masne tragove :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nema što, krema je zakon!
      Hm, čudno mi je što se meni tako sporo upija, ali bit će do one ˝sitnice˝ da smo svi različiti :)

      Delete