30 January 2013

NEW IN JANUARY 2013

Kod Euphytos sam boje za kosu već spomenula kako mi je ova zapravo bila prvi izbor, ali nisu imali željenu nijansu. Srećom, zalihe se obnavljaju i sa zadovoljstvom mogu potvrditi kako su sve preporuke bile utemeljene. Za više detalja, pravac nastavak :)








1. Maskara alverde small size star
2. Pasta za zube Urtekram menta sa zelenim čajem
3. Deo roll-on Biopha cvjetovi pamuka
4. Shea / Karite maslac Pranarom
5. Tekući sapun alverde mango i liči


MASKARA alverde small size star




Sastav: 
dostupan u knjižici na alverde dekorativnim štandovima u dm-u (što me ovo nervira :o)

Elegantna me ljepotica osvojila već na prvi nanos! Ovaj dupe za MF Masterpiece Max maskaru dostupan je u svim dm-ovima kao dio regularne alverde dekorativne postave po cijeni od 30 kn. Odlična je već u prvom sloju, a što se mene tiče gotova sam s drugim! Imam spuštene kapke i ne volim nositi maskaru u etnajst slojeva jer mi se čini da ih samo dodatno oteža. Pogodna je za osjetljive oči i cijelodnevno nošenje. Ima gumenu četkicu, a preporučila bih ju svakome tko voli pojedinačno razdvajanje i isticanje i najmanjih trepavica.









PASTA ZA ZUBE Urtekram menta sa zelenim čajem

 
Sastav:
Calcium Carbonate, Aqua, Glycerin**, Xanthan Gum, Mentha Piperita Oil*, Mentha Viridis Leaf Oil* (aroma*), Camellia Sinensis Leaf Extract*, Commiphora Myrrha Oil, Limonene, Linalool

*ingredients from Organic Farming
**made using organic ingredients 



Isti lijep dojam kao i o prethodnici recenziranoj ovdje, izuzev jedne pozitivne iznimke - ljuća je! Nije ljuta kao uobičajene paste za zube, ali je najljuća od zdravih koje sam isprobala. Dostupna u bio&bio trgovina po cijeni od oko 35 kn.




DEO ROLL-ON Biopha cvjetovi pamuka


Sastav:
Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Pottasium Alum., Gylcerin, Magnesium Aluminium Silicate, Benzyl Alcohol, Xanthan Gum, Caprylyl / Capryl Glucoside, Parfum, Limonene, Linalool

*ingrediént issu de l'Agriculture Biologique


Iako ovaj proizvod ima puno dobrih strana, više ga neću kupovati. Odličan je iz više razloga: prvo, njegov je nježan miris taman po mom ukusu. Nadalje, ne sprječava znojenje (što je zapravo korisno :), ali uspješno neutralizira sve mirise tijekom cijelog dana. Osim toga, izrazito je nježan za kožu i ne oštećuje odjeću! Jedini razlog zašto je ovo moj posljednji organski deo proizvod jer niti jedan nema (dovoljno) dobar sastav. Kupila sam ga u dm-u po cijeni od oko 33 kn.




SHEA / KARITE MASLAC Pranarom



Sastav: 
Butyrospermum Parkii Butter (99,95 %)*, Tocopherol (vit. E natural)

*ingredient resulting from Biological Agriculture (Certysis Inspection)


E ovo je pravi multipraktik! Za suhu kožu (proizvođač kaže i kosu) dušu dao, iako ga ne bi preporučila za nanošenje na lice jer može biti komadogen. Koristim ga za ispucale ruke, stopala, usne, crveni nos umoran od prehlade... Bitno mi je da ne peče niti na ikakav negativan način utječe na oštećena područja. Dolazi hladno prešano u pakiranju od 100 g, a kupila sam ga u Aromedici po cijeni od 53 kn. Ono što ga razlikuje od povoljnijih varijanti (poput Kemigove primjerice) jest miris, odnosno izostanak istog.

Valja ga držati na hladnom i suhom mjestu. Obzirom da je riječ o gustom malsacu, najlakše ga je vaditi špatulicom ili sličnim pomagalom, ja koristim čajnu žličicu. Higijenski plus: dolazi sa zaštitnim poklopcem!

Dodatne informacije o svojstvima i djelovanju shea / karite maslaca ovdje.


Sa zaštitnim poklopcem
Bez zaštitnog poklopca





TEKUĆI SAPUN alverde mango i liči


Sastav:  
Aqua, Glycerin, Alcohol*, Sodium Coco-Sulfate, Lauryl Glucoside, Xanthan Gum, Mangifera Indica Fruit Extract*, Litchi Chinensis Fruit Extract, Parfum**, Limonene**, Linalool**

*ingredients from certified organic agriculture
** from natural essential oils


Otvoreno priznajem kako je ovaj proizvod tu samo zato što sam sucker za lijepa pakiranja :D Zgrabila sam ga u prolazu dm-om i iznenadila se pristupačnoj cijeni: 12 kn. Osvježavajuće, ali nenaporno miriši (ne kao Balein sapun s mangom koji je za moj ukus too much). Dovoljan je jedan pritisak pumpice za pranje ruku, tako da traje i traje. Šteta zbog Sodium Coco Sulfata u sastavu, inače bi bio vrh! O SLS-u sam već pisala ovdje, a ovaj mu je spoj blaži srodnik (izvor). Džaba što je blaži, kad može izazvati alergijske reakcije tako da ću sačuvati ambalažu i ponovno u potragu za zdravim tekućim sapunom. Imate li prijedloge, molim vas podijelite ih u komentarima :)


















Iskrene isprike zbog duugog izostanka s Brloga! Zbog fakultetskih sam obaveza utekla na mjesec dana, a ono novih +1000 viewa, morat ćemo to nekako nagraditi ;)

Zmajske puse svima!



4 comments :

  1. Odlično :) Isti ovaj karite odnosno shea maslac i ja koristim - za suhu kožu lica mi je spas :) Pogotovo zimi - i dosta dugo mi traje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je što nisam jedina kojoj se sviđa, a još više što ti nije komadogen ;) Tako fino nahrani kožu i, za jedan se maslac, iznenađujuće brzo upije :)

      Delete
  2. meni je ovaj tekući sapun bio super jer inače burno reagiram na SLS no na Sodium Coco Sulfate nikako. uglavnom kupujem proizvode koji imaju SCS u sastavu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je što ti odgovara :)

      Vrag mi nije dao mira pa sam morala prošnjofati čim se spominje ikakva varijanta natrijeva sulfata. Tako bi voljela pronaći tekući sapun koji je potupno zdrav, a da je pristupačan cijenom - znam, znam, tražim previše, ta kurva nada se ne da :D Do tog (r)evolucionarnog otkrića i u usporedbi s drugima, mislim da će alverdeov i više nego poslužiti :)

      Delete